ΕΛΛΑΔΑ

Έλληνας μαθητής παρακολουθεί ζωντανά την προσεδάφιση του Philae

Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου 2014, 15:09 / Ανανεώθηκε 12 Νοεμβρίου 2014, 15:45
Έλληνας μαθητής παρακολουθεί ζωντανά την προσεδάφιση του Philae
Facebook Twitter Whatsapp

Ένας Έλληνας μαθητής της Στ’ τάξης δημοτικού είναι μεταξύ των τυχερών που παρακολουθούν ζωντανά σήμερα την πρώτη προσεδάφιση σε κομήτη, στην ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένας Έλληνας μαθητής της Στ’ τάξης δημοτικού είναι μεταξύ των τυχερών που παρακολουθούν ζωντανά σήμερα την πρώτη προσεδάφιση σε κομήτη, στην ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος.

Ο Δημήτρης Γρύλλης, εκπροσωπώντας το δημοτικό σχολείο της Ελληνογερμανικής Αγωγής, είναι μεταξύ των τυχερών επισκεπτών παγκοσμίως, που βρίσκονται στο Κέντρο Ελέγχου Διαστημικών Επιχειρήσεων (ESOC) της ESA στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας και παρακολουθούν το όχημα Philae, το οποίο μεταφέρει το διαστημικό σκάφος Rosetta σε μια προγραμματισμένη προσεδάφιση στην περιοχή Agilkia του κομήτη 67P/Churyumov-Gerasimenko. 

Εκεί, η διαστημική συσκευή θα συγκεντρώσει πληροφορίες για τη δημιουργία του ηλιακού μας συστήματος. Είναι ένα από τα πέντε παιδιά της ομάδας μαθητών του σχολείου του, που κέρδισε το πρώτο βραβείο, σε έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό βίντεο με την ονομασία «WakeUp, Rosetta».

Από το πρωί οι μαθητές του σχολείου, μέσα από τους διαδραστικούς πίνακες που υπάρχουν στις τάξεις, αλλά και γιγαντοοθόνης, παρακολουθούν κατά τη διάρκεια συνδέσεων τα όσα διαδραματίζονται στο διάστημα. Ο μικρός Δημήτρης επελέγη με κλήρωση μεταξύ των Λ. Μόσχου, Ρ. Μουλαβασίλη, Τ. Παλαιολόγου, Κ. Παπαπολύζου και συνοδεύεται από τον καθηγητή Φυσικής, Σπυρίδωνα Κόσκο