ΕΛΛΑΔΑ

Τριήμερη απεργία των δικηγόρων όλης της χώρας

Δημοσίευση 18 Νοεμβρίου 2014, 16:20 / Ανανεώθηκε 18 Νοεμβρίου 2014, 16:20
Τριήμερη απεργία των δικηγόρων όλης της χώρας
Facebook Twitter Whatsapp

Απέχουν από την Τετάρτη και για τρείς ημέρες από τα καθήκοντα τους οι δικηγόροι όλης της χώρας.

Απέχουν από την Τετάρτη και για τρείς ημέρες από τα καθήκοντα τους οι δικηγόροι όλης της χώρας, αντιδρώντας στην κατάθεση του σχεδίου νόμου για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, που συνεδρίασε εκτάκτως επικύρωσε ομόφωνα τη σχετική  απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Η τριήμερη αποχή  αποφασίσθηκε μετά την αιφνιδιαστική κατάθεση του σχεδίου νόμου για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση της Συντονιστικής, το εν λόγω νομοσχέδιο περιέχει διατάξεις βλαπτικές για τη κοινωνία και τους δικηγόρους. Η προώθηση του δε, στη Βουλή, έγινε παρά την δημοσίως εκφρασμένη εδώ και καιρό, κατηγορηματική αντίθεση του Δικηγορικού Σώματος, των Δικαστών και του συνόλου του νομικού κόσμου της χώρας.

Η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε επίσης την έκτατη σύγκληση την Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, την  Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του ΔΣΑ στην Αθήνα, προκειμένου να καθορισθεί η περαιτέρω στάση του Δικηγορικού Σώματος.