ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά στο εδώλιο τρεις αξιωματικοί για τον θάνατο φαντάρου στην Κοζάνη

Δημοσίευση 23 Νοεμβρίου 2014, 20:45 / Ανανεώθηκε 23 Νοεμβρίου 2014, 20:24
Ξανά στο εδώλιο τρεις αξιωματικοί για τον θάνατο φαντάρου στην Κοζάνη
Facebook Twitter Whatsapp

Ο 'Αρειος Πάγος με την υπ΄ αριθμ. 1047/2014 απόφασή του αναίρεσε απόφαση του Πενταμελούς Αναθεωρητικού Δικαστηρίου με την οποία αθωώθηκαν τρεις στρατιωτικοί από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια φαντάρου από ηλεκτροπληξία στην Κοζάνη.

Ο 'Αρειος Πάγος με την υπ΄ αριθμ. 1047/2014 απόφασή του αναίρεσε απόφαση του Πενταμελούς Αναθεωρητικού Δικαστηρίου με την οποία αθωώθηκαν τρεις στρατιωτικοί από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια φαντάρου από ηλεκτροπληξία στο Στρατόπεδο Μακεδονομάχων στην Κοζάνη.

Οι τρεις αξιωματικοί θα δικαστούν και πάλι στο Πενταμελές Αναθεωρητικό Δικαστήριο για το ίδιο αδίκημα.

Στο Στρατόπεδο Μακεδονομάχων στις 18 Αυγούστου 2008 βρήκε τραγικό θάνατο φαντάρος λόγω προβλήματος στο σύστημα κεντρικής γείωσης ηλεκτρικού ρεύματος. Από άγνωστη αιτία, διέρρευσε ηλεκτρικό ρεύμα στο ηλεκτρολογικό δίκτυο του στρατοπέδου το οποίο διοχετεύτηκε προς τη γη μέσω του σώματος του άτυχου φαντάρου, την ώρα που έκανε μπάνιο, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία.

Οι τρεις στρατιωτικοί ήταν υπεύθυνοι για το σύστημα υγιεινής και ασφαλείας του στρατοπέδου και τους είχαν ανατεθεί καθήκοντα επιθεωρητών και με αυτή την ιδιότητα πραγματοποιούσαν ελέγχους στις κτιριακές εγκαταστάσεις του στρατοπέδου. Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Αρείου Πάγου οι εμπλεκόμενοι στρατιωτικοί δεν είχαν την κατάλληλη εκπαίδευση πάνω σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας.

Ο 'Αρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση του Πενταμελούς Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, καθώς έκρινε ότι δεν έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, ενώ παράλληλα έχει και αντιφατική αιτιολογία.