ΕΛΛΑΔΑ

Στην Κέρκυρα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Δημοσίευση 9 Δεκεμβρίου 2014, 09:50 / Ανανεώθηκε 11 Δεκεμβρίου 2014, 15:40
Στην Κέρκυρα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Facebook Twitter Whatsapp

Στην Κέρκυρα αναμένεται να φτάσει την Τετάρτη στις 11 το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Μητροπολίτη Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκταρίου με την ευκαιρία της εορτής του πολιούχου του νησιού, Αγίου Σπυρίδωνα την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου.

Στην Κέρκυρα αναμένεται να φτάσει την Τετάρτη στις 11 το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Μητροπολίτη Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκταρίου με την ευκαιρία της εορτής του πολιούχου του νησιού, Αγίου Σπυρίδωνα την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου. 

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα συνοδεύσουν στην Κέρκυρα οι μητροπολίτες Ίμβρου Κύριλλος, Λέρου - Καλύμνου - Αστυπαλαίας Παΐσιος, ενώ θα παραστεί και αντιπροσωπεία από την Εκκλησία της Ελλάδος. 

Υπενθυμίζεται ότι, επίσημη επίσκεψη προκαθημένου της Ορθοδοξίας στην Κέρκυρα είχε πραγματοποιηθεί πριν από 51 χρόνια, το 1963, από τον μακαριστό Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα. Στο πλαίσιο της 4ήμερης επίσκεψης του κ. Βαρθολομαίου στο νησί θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις.