ΕΛΛΑΔΑ

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά στη Βόρεια Ελλάδα

Δημοσίευση 8 Ιανουαρίου 2015, 08:36 / Ανανεώθηκε 8 Ιανουαρίου 2015, 08:55
Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά στη Βόρεια Ελλάδα
Facebook Twitter Whatsapp

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο Φλώρινας, στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς, στη Σαμοθράκη και στο δήμο Σουφλίου εξαιτίας του παγετού, ενώ στις 9.30 θα ανοίξουν στους δήμους Γρεβενών, Εορδαίας Κοζάνης, και Πρεσπών Φλώρινας.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο Φλώρινας, στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς, στη Σαμοθράκη και στο δήμο Σουφλίου εξαιτίας του παγετού.

Στις 9.30 το πρωί θα ανοίξουν τα σχολεία στους δήμους Γρεβενών, Εορδαίας Κοζάνης, και Πρεσπών Φλώρινας. 

Εν τω μεταξύ λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα επικρατήσουν σήμερα σε Μακεδονία και Θράκη ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Χαλκιδική. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -15 μέχρι 1 βαθμό Κελσίου στη Δυτική Μακεδονία. 

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις και η θερμοκρασία από -6 έως 5 βαθμούς Κελσίου.
Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας. Στην Πέλλα, αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Κερασιάς-χιονοδρομικό κέντρο "Βόρρας" και στην επαρχιακή οδό Καστανερής-Λιβάδια, στο νομό Κιλκίς. 

Στο νομό Καστοριάς, κλειστή είναι επαρχιακή οδός Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) από το 22ο έως το 28ο χλμ, ενώ αλυσίδες χρειάζονται από το 18ο έως 22ο χλμ. 

Στο νομό Καρδίτσας, απαραίτητες οι αλυσίδες στις επαρχιακές οδούς Καρδίτσας-Άρτας, από 38ο έως 61ο χλμ, θέση "Τύμπανος" και Μουζακίου-Στεφανιάδας, από 10ο έως 22ο χλμ., θέση "Άγιος Νικόλαος". 

Στο Κιλκίς, κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Λειψυδρίου-Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.
Στη Ροδόπη, λόγω υπερχείλισης υδάτων, διεκόπη η συγκοινωνία στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα, Λίσσος ,ύψος Αρριανών, Έβρενου - Ιασίου, Αετοκορυφής, Διώνης και Στρύμης Λοφαρίου.