ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία την ημέρα των εκλογών αποφάσισε η ΠΟΕ - ΟΤΑ

Δημοσίευση 8 Ιανουαρίου 2015, 17:00 / Ανανεώθηκε 8 Ιανουαρίου 2015, 17:00
Απεργία την ημέρα των εκλογών αποφάσισε η ΠΟΕ - ΟΤΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Απεργία - αποχή των εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης από κάθε διαδικασία των εκλογών εξήγγειλε η ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Απεργία - αποχή των εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης από κάθε διαδικασία για την προετοιμασία, διεξαγωγή και μεταφορά των αποτελεσμάτων των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία, πολλοί ΟΤΑ Α΄ Βαθμού δεν έχουν φορολογική ενημερότητα ή έχουν βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο με αποτέλεσμα τα ποσά που αφορούν στην εκλογική αποζημίωση να παρακρατούνται από τις Υ.Δ.Ε. και να μην αποδίδονται στους ΟΤΑ για χορήγηση στους εργαζόμενους.

«Κανείς δεν επιθυμεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην εκλογική διαδικασία, όταν δεν έχει πληρωθεί την προηγούμενη εκλογική αποζημίωση και δεν γίνεται απολύτως καμία νύξη για την εκλογική αποζημίωση στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι αν και γνωρίζει το πρόβλημα «δεν έπραξε το παραμικρό για την επίλυση του».