ΕΛΛΑΔΑ

Νεκροί πέντε μετανάστες που προσπάθησαν να μπουν στην Ελλάδα

Δημοσίευση 17 Μαρτίου 2015, 17:54 / Ανανεώθηκε 17 Μαρτίου 2015, 17:54
Νεκροί πέντε μετανάστες που προσπάθησαν να μπουν στην Ελλάδα
Facebook Twitter Whatsapp

Τουλάχιστον πέντε επίδοξοι μετανάστες, οι οποίοι προσπαθούσαν να φθάσουν παράτυπα στο έδαφος της Ελλάδας, έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα της Τρίτης, στα ανοικτά των ακτών της Τουρκίας.

Τουλάχιστον πέντε επίδοξοι μετανάστες, οι οποίοι προσπαθούσαν να φθάσουν παράτυπα στο έδαφος της Ελλάδας, έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα της Τρίτης, στα ανοικτά των ακτών της Τουρκίας, όταν ναυάγησε το πλεούμενο, στο οποίο επέβαιναν.

Το πλοίο, στο οποίο επέβαιναν περίπου δεκαπέντε πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία, βούλιαξε ανοικτά της Αλικαρνασσού (Μπόντρουμ, νοτιοδυτική Τουρκία) στο Αιγαίο, λίγα χιλιόμετρα ανοικτά των τουρκικών ακτών, ανέφεραν οι τουρκικές αρχές, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

Το τουρκικό Λιμενικό Σώμα ανέσυρε τις σορούς πέντε ανθρώπων και διέσωσε οκτώ επιβάτες. Οι έρευνες συνεχίζονται σήμερα για τον εντοπισμό τριών ακόμη προσώπων που αγνοούνται.

Οι τουρκικές αρχές επίσης αναχαίτισαν κατά τη διάρκεια της νύχτας άλλο ένα πλεούμενο το οποίο αναχωρούσε από το Μπόντρουμ με σκοπό να φθάσει και αυτό παράτυπα στην Κω. Οι 46 επιβάτες σε αυτό το πλεούμενο, όλοι τους Σύροι υπήκοοι, οδηγήθηκαν στις τουρκικές ακτές, σώοι και αβλαβείς.