ΕΛΛΑΔΑ

Δύο συγκεντρώσεις στην Αθήνα κατά του ρατσισμού

Δημοσίευση 21 Μαρτίου 2015, 11:38 / Ανανεώθηκε 21 Μαρτίου 2015, 14:32
Δύο συγκεντρώσεις στην Αθήνα κατά του ρατσισμού
Facebook Twitter Whatsapp

Δύο αντιρατσιστικά συλλαλητήρια είναι προγραμματισμένα για σήμερα, Σάββατο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού. 

Δύο αντιρατσιστικά συλλαλητήρια είναι προγραμματισμένα για σήμερα, Σάββατο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού. Το πρώτο ραντεβού είναι σε εξέλιξη στην πλατεία Κλαυθμώνος και το δεύτερο στις 2 στην Ομόνοια.

Συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χανιά.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος καλούν μεταναστευτικές κοινότητες, αντιρατσιστικές οργανώσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην Ομόνοια καλούν η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων.

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Αίτημα είναι το κλείσιμο των κέντρων κράτησης μεταναστών, η παροχή ιθαγένειες στα παιδιά μεταναστών και η καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές κινητοποιήσεις αναμένονται και σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος: «Ως Έλληνες, με βάση τη διαχρονική πολιτισμική και δημοκρατική μας παράδοση, έχουμε ποικιλοτρόπως αποδείξει ότι τα φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού μας είναι απεχθή και αυτονοήτως καταδικαστέα».

O αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης από την πλευρά του δήλωσε ότι «όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κοινό μέτωπο κατά του ρατσισμού».

Να σημειωθεί η Ελλάδα καλείται να τηρήσει απαρεγκλίτως και να ενισχύσει αυτό το μήνυμα, δίνοντας μάλιστα, όπως αναφέρει, το παράδειγμα διεθνώς.