ΕΛΛΑΔΑ

Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους η μητέρων των αδελφών Τσάκαλου

Δημοσίευση 31 Μαρτίου 2015, 12:43 / Ανανεώθηκε 31 Μαρτίου 2015, 14:19
Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους η μητέρων των αδελφών Τσάκαλου
Facebook Twitter Whatsapp

Την αποφυλάκιση της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του με ψήφους 2-1.

Την αποφυλάκιση της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του με ψήφους 2-1.

Οι δικαστές αποφάσισαν την αποφυλάκισή της με περιοριστικούς όρους. 

Συγκεκριμένα, της επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Α.Τ της περιοχής τρεις φορές το μήνα, απαγόρευση μετακίνησης εκτός Σαλαμίνας καθώς και χρηματική εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ. 

Την ίδια ώρα απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης της συντρόφου του Γ. Τσάκαλου. 

Ο εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας, που είχε γνωμοδοτήσει μετά την απολογία της κατηγορουμένης υπέρ της προφυλάκισης, ανέφερε στην πρότασή του επί της προσφυγής για αποφυλάκιση που υπέβαλε η σύζυγος του Γεράσιμου Τσάκαλου:

«Μετά τη απολογία της διατυπώσαμε τη γνώμη ότι με αυτά τα πραγματικά περιστατικά προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής σε βάρος της και ότι οι περιοριστικοί όροι δεν αρκούν, διότι από τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης είναι πιθανόν η κατηγορουμένη να διαπράξει και άλλα εγκλήματα... Ωστόσο, η ενδελεχής προσέγγιση του ζητήματος της προσωρινής κράτησης της κατηγορουμένης οδηγεί σε διαφορετικό συμπέρασμα. Και ναι μεν προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και οι πράξεις της έχουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που απαιτούνται, εκ των οποίων όμως δεν προκύπτει ότι είναι πιθανόν να τελέσει νέα εγκλήματα. Φρονούμε ότι οι ανωτέρω ενδείξεις δεν ανταποκρίνονται στην απαίτηση της διάταξης του άρθρο 282 του ΚΠΔ ως προς τη διαβάθμισή τους ως δυναμικών ενδείξεων για την επιβολή τη προσωρινής κρατήσεως και γι αυτό προτείνω στο συμβούλιό σας την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους».