ΕΛΛΑΔΑ

ΔΟΕ προς Κουράκη: Εμπαιγμός και απαξίωση του διαλόγου

Δημοσίευση 29 Απριλίου 2015, 17:42 / Ανανεώθηκε 29 Απριλίου 2015, 17:56
ΔΟΕ προς Κουράκη: Εμπαιγμός και απαξίωση του διαλόγου
Facebook Twitter Whatsapp

Συνάντηση είχαν σήμερα τα μέλη του ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη, σχετικά με τις τροπολογίες που αφορούν την Εκπαίδευση και που θα κατατεθούν αύριο με την διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή.

Συνάντηση είχαν σήμερα τα μέλη του ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη, σχετικά με τις τροπολογίες που αφορούν την Εκπαίδευση και που θα κατατεθούν αύριο με την διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή.

Η ΔΟΕ έκανε λόγο «για εμπαιγμό, ευτελισμό και απαξίωση της διαδικασίας του διαλόγου», καθώς «η ηγεσία του υπουργείου επιμένει να επανεισάγει όλες τις τροπολογίες δίχως να προηγηθεί ο οποιοσδήποτε διάλογος με το συνδικαλιστικό κίνημα».

«Είναι αδιανόητο να καλεί ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας σε διάλογο το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για να "συζητήσουν" επί διατάξεων που έχουν ήδη κατατεθεί στη Βουλή και ψηφίζονται άμεσα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΟΕ.

Εξάλλου, όπως ενημέρωσε η ΔΟΕ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, του επεσήμανε ότι έχουν αθετηθεί οι δεσμεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου απέναντι στους εκπαιδευτικούς και έχει αυτοδιαψευστεί σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο της αξιολόγησης, τους άμεσους διορισμούς, τη δημιουργία οργανικών θέσεων για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου, ότι δεν καταθέτει τις ρυθμίσεις, που είχε εξαγγείλει, για τους αναπληρωτές και ότι δεν αγγίζει τα «καυτά» ζητήματα της Ειδικής και της Προσχολικής Αγωγής.

Η ΔΟΕ απαιτεί την άμεση απόσυρση «όλων των διατάξεων που δεν είναι όντως κατεπείγουσες (π.χ. επιλογή στελεχών εκπαίδευσης) και την έναρξη διαλόγου με την εκπαιδευτική κοινότητα για το σύνολο των θεμάτων που την απασχολούν» και καταλήγει ότι σε διαφορετική περίπτωση, «ο κλάδος θα απαντήσει άμεσα, μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες του, όπως έπραξε σε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα για το θέμα της Αξιολόγησης».