ΕΛΛΑΔΑ

Κίνδυνος να αποσυρθεί η Οδηγία για την άδεια μητρότητας

Δημοσίευση 14 Μαΐου 2015, 13:29 / Ανανεώθηκε 14 Μαΐου 2015, 13:29
Κίνδυνος να αποσυρθεί η Οδηγία για την άδεια μητρότητας
Facebook Twitter Whatsapp

Σε κίνδυνο τίθεται η άδεια μητρότητας επισημαίνει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φίλων, απευθύνοντας έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση και στις ηγεσίες των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών-μελών να στηρίξουν το αίτημα και να βρεθεί λύση υπέρ της υιοθέτησης της νέας Οδηγίας.

Σε κίνδυνο τίθεται η άδεια μητρότητας επισημαίνει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φίλων, απευθύνοντας έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση και στις ηγεσίες των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών - μελών να στηρίξουν το αίτημα και να βρεθεί λύση υπέρ της υιοθέτησης της νέας Οδηγίας.

Στην ανακοίνωση της, η γραμματεία τονίζει ότι είναι επιβεβλημένη η ψήφιση της Οδηγίας για την άδεια μητρότητας, απαραίτητη για λόγους υγείας και ασφάλειας των γυναικών.  Οι έγκυες και οι νέες μητέρες, προστίθεται στην ανακοίνωση «είναι μεταξύ των πιο ευάλωτων εργαζομένων στην αγορά εργασίας, κατάσταση που επιδεινώνεται σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όπως αυτή του βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στη πατρίδα μας».

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι η Οδηγία θα αποσυρθεί αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι το τέλος Ιουνίου 2015 και θα αντικατασταθεί με μία «σύγχρονη εναλλακτική λύση», που σημαίνει μία πρόταση που θα έχει μικρό ή καθόλου όφελος.