ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές 2015: Αρχίζει η συμπλήρωση του μηχανογραφικού

Δημοσίευση 15 Ιουνίου 2015, 08:07 / Ανανεώθηκε 15 Ιουνίου 2015, 08:05
Πανελλαδικές 2015: Αρχίζει η συμπλήρωση του μηχανογραφικού
Facebook Twitter Whatsapp

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας αναρτήθηκε το μηχανογραφικό δελτίο για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2015.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται το μηχανογραφικό δελτίο για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2015.

Οι υποψήφιοι μπορούν να μελετήσουν ή και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό δελτίο που τους ενδιαφέρει και συγκεκριμένα ή το μηχανογραφικό δελτίο των ΓΕΛ & ΕΠΑΛ-Β΄ ή το μηχανογραφικό δελτίο των ΕΠΑΛ- Α΄.

Από σήμερα 15 Ιουνίου όλοι οι υποψήφιοι θα προσέλθουν στα Λύκειά τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας, ώστε να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση, μετά τις 15 Ιουνίου θα έρθουν σε επαφή με το Λύκειό τους, ώστε να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας και στην πορεία να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Υπενθυμίζεται ότι

  •  δικαίωμα για το 10% των θέσεων έχουν όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ ή των ημερήσιων ΕΠΑΛ τα έτη 2013 ή 2014, διεκδικώντας το αντίστοιχο ποσοστό θέσεων (40% για το 2013 και 60% για το 2014).
  • όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

Το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄

Το μηχανογραφικό δελτίο ΕΠΑΛ Α΄