ΕΛΛΑΔΑ

Διακόπηκε η κατάθεση του πρώην γγ της ΕΛΣΤΑΤ για τα μνημόνια λόγω αδιαθεσίας

Δημοσίευση 16 Ιουνίου 2015, 12:12 / Ανανεώθηκε 16 Ιουνίου 2015, 13:51
Διακόπηκε η κατάθεση του πρώην γγ της ΕΛΣΤΑΤ για τα μνημόνια λόγω αδιαθεσίας
Facebook Twitter Whatsapp

Η ξαφνική αδιαθεσία που αισθάνθηκε ο πρώην γενικός γραμματέα της ΕΛΣΤΑΤ Μανώλης Κοντοπυράκης, ανάγκασε τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας στα μνημόνια, να διακόψουν προς το παρόν τις εργασίες τους.

Η ξαφνική αδιαθεσία που αισθάνθηκε ο πρώην γενικός γραμματέα της ΕΛΣΤΑΤ Μανώλης Κοντοπυράκης, ανάγκασε τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας στα μνημόνια, να διακόψουν προς το παρόν τις εργασίες τους, προκειμένου να εξετάσουν αν είναι σε θέση και μπορεί να συνεχίσει την κατάθεση του. Επίκεντρο της έρευνας της Εξεταστικής είναι τα δημοσιονομικά ελλείμματα την περίοδο 2009.

Ο κ. Κοντοπυράκης που κατέθετε επί μιάμιση ώρα αρνήθηκε ότι μπορεί να συνεισφέρει στην έρευνα της Επιτροπής καθώς όπως είπε ούτε ανάμειξη είχε ούτε επεξεργάστηκε τα στοιχεία που διαμόρφωσαν το έλλειμμα του 2009.

«Αν η πρόσκλησή μου είναι για τα ελλείμματα του 2009, πραγματικά δεν έχω κανένα λόγο να είμαι εδώ. Όταν τα στοιχεία που αφορούσαν το 2008 στάλθηκαν στην ΕΛΣΤΑΤ τον Μάρτιο του 2010, η επεξεργασία τους ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, ενώ εγώ ήδη είχα αποχωρήσει από την υπηρεσία από τον Οκτώβριο του2009» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντοπυράκης.