ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφονται άδειες οδήγησης και πινακίδες οχημάτων

Δημοσίευση 30 Ιουνίου 2015, 14:01 / Ανανεώθηκε 30 Ιουνίου 2015, 14:01
Επιστρέφονται άδειες οδήγησης και πινακίδες οχημάτων
Facebook Twitter Whatsapp

Επιστρέφονται από αύριο άδειες οδήγησης, πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων για να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για το δημοψήφισμα. 

Επιστρέφονται από αύριο άδειες οδήγησης, πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων για να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για το δημοψήφισμα

Την απόφαση αυτή εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και τις 30.6.2015.

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας Απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και τις 30.6.2015.

Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:

  • Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
  • Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
  • Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
  • Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων
  • Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα

Η καταβολή του προβλεπόμενου διοικητικού χρηματικού προστίμου, θα πραγματοποιηθεί εντός δεκαημέρου, μετά τη λήξη της τραπεζικής αργίας.