ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά στα ΑΤΜ για 60 ευρώ το Σαββατοκύριακο - Τα χρήματα επαρκούν μέχρι τη Δευτέρα

της Μαρίας Μπακοπούλου - Δημοσίευση 4 Ιουλίου 2015, 14:54 / Ανανεώθηκε 4 Ιουλίου 2015, 14:08
Ξανά στα ΑΤΜ για 60 ευρώ το Σαββατοκύριακο - Τα χρήματα επαρκούν μέχρι τη Δευτέρα
Facebook Twitter Whatsapp

Ουρές πολλών μέτρων αναμένονται και σήμερα Σάββατο αλλά και την Κυριακή στα ΑΤΜ όλης της χώρας,  εν όψει μάλιστα του αυριανού δημοψηφίσματος και της γενικευμένης εξόδου αρκετών ψηφοφόρων. 

Ουρές πολλών μέτρων αναμένονται και σήμερα Σάββατο αλλά και την Κυριακή στα ΑΤΜ όλης της χώρας, εν όψει μάλιστα του αυριανού δημοψηφίσματος και της γενικευμένης εξόδου αρκετών ψηφοφόρων. 

Με τις περισσότερες συντάξεις, αλλά και τις μισθοδοσίες των υπαλλήλων να έχουν, ήδη, κατατεθεί, τα ΑΤΜ θα δίνουν σταθερά και στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου το ποσό των 60 ευρώ ημερησίως, το οποίο βέβαια σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται 50, όπως έχει, ήδη, επισημανθεί από πολλούς δικαιούχους. 

Τραπεζική πηγή επεσήμανε ότι το μαξιλάρι ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών ανέρχεται στο 1 δισ. ευρώ μέχρι τη Δευτέρα, με τον  αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη να  επιβεβαιώνει ότι τα ΑΤΜ έχουν λεφτά για όλο το Σαββατοκύριακο για να δίνουν στους καταθέτες.

Την ίδια στιγμή, κανείς δεν δίνει σαφείς κατευθύνσεις για το τι θα γίνει από την Δευτέρα, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο, την αγωνία των καταθετών. 

Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι μετά το κρίσιμο δημοψήφισμα της Κυριακής, το πρωί της Δευτέρας θα λάβει χώρα συνεδρίαση της ΕΚΤ, η οποία θα καθορίσει ποιες και πόσες τραπεζικές υπηρεσίες θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν.

Εξάλλου, τραπεζικοί κύκλοι επιμένουν ότι τα capital controls θα εξακολουθήσουν και αυτή την εβδομάδα, με απροσδιόριστο ακόμα το αν θα διατηρηθεί το ημερήσιο όριο των 60 ευρώ.