ΕΛΛΑΔΑ

Καθιερώνεται κάθε Δευτέρα η «Ώρα του Πολίτη» στα αστυνομικά τμήματα

Δημοσίευση 11 Ιανουαρίου 2016, 13:12 / Ανανεώθηκε 11 Ιανουαρίου 2016, 13:12
Καθιερώνεται κάθε Δευτέρα η «Ώρα του Πολίτη» στα αστυνομικά τμήματα
Facebook Twitter Whatsapp

Καθιερώνεται από σήμερα και κάθε Δευτέρα, σε μόνιμη βάση πλέον, η «Ώρα του Πολίτη» στα αστυνομικά τμήματα της χώρας.

Καθιερώνεται από σήμερα και κάθε Δευτέρα, σε μόνιμη βάση πλέον, η «Ώρα του Πολίτη» στα αστυνομικά τμήματα της χώρας.

Έτσι, τα αστυνομικά τμήματα θα δέχονται το κοινό από τις 18:00 έως τις 20:00. 

Κατά τις συγκεκριμένες ώρες, οι Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων ή οι νόμιμοι αναπληρωτές τους, θα δέχονται τους πολίτες, φορείς και κοινωνικούς εταίρους της περιοχής ευθύνης τους, ύστερα από σχετική τηλεφωνική επικοινωνία για τον προγραμματισμό της συνάντησης, προκειμένου να συζητούνται απόψεις, να υποβάλλονται αιτήματα, παράπονα και να εκθέτονται προβληματισμοί και προτάσεις για θέματα που συνδέονται με τη δράση και το έργο της Αστυνομίας.

Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η δημιουργία ενός σταθερού πλαισίου αμφίδρομης επικοινωνίας ανάμεσα στην Ελληνική Αστυνομία και τους πολίτες, τους φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους για θέματα και προβλήματα αστυνομικής φύσης που απασχολούν την τοπική κοινωνία και τις δράσεις και προσπάθειες επίλυσής τους εκ μέρους της Αστυνομίας.

Δυο μήνες πιλοτικά 

Σε πρώτη φάση, το πρόγραμμα εφαρμόστηκε πιλοτικά σε 14 Αστυνομικά Τμήματα της χώρας. (Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χαλκίδα, Ρόδο, Ηράκλειο, Γιάννενα και Λάρισα).

Με τη δράση αυτή πολίτες, φορείς και κοινωνικοί εταίροι έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν απευθείας με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, ο οποίος στο πλαίσιο της διαβούλευσης σχηματίζει προσωπική άποψη και αντίληψη για θέματα αρμοδιότητας της Ελληνικής Αστυνομίας. Έτσι, μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα για την επίλυσή τους ή να παραπέμπει την υπόθεση στην αρμόδια Υπηρεσία ή Φορέα με τη διαδικασία της διαμεσολάβησης.

Περισσότερες λεπτομέρειες στη σελίδα της ιστοσελίδας της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr