ΕΛΛΑΔΑ

Καλαφάτης: Ο Μπουτάρης είναι συνεπής στην αναξιοπιστία του

Δημοσίευση 16 Απριλίου 2016, 16:01 / Ανανεώθηκε 16 Απριλίου 2016, 12:19
Καλαφάτης: Ο Μπουτάρης είναι συνεπής στην αναξιοπιστία του
Facebook Twitter Whatsapp

“Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι συνεπής στην αναξιοπιστία του και όσες αλλαγές και να κάνει στη διοίκηση του το αποτέλεσμα μένει το ίδιο και χειρότερο”, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, στο “Πρακτορείο fm 104,9”.

“Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι συνεπής στην αναξιοπιστία του και όσες αλλαγές και να κάνει στη διοίκηση του το αποτέλεσμα μένει το ίδιο και χειρότερο”, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, στο “Πρακτορείο fm 104,9”.

Ο κ. Καλαφάτης, μιλώντας το πρωί επιτέθηκε στο δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, με αφορμή την αύξηση του αριθμού των αντιδημάρχων από έξι σε οχτώ.

“Ο δήμαρχος είναι συνεπής στην αναξιοπιστία του. Ο,τι έχει πει πάντα κάνει το αντίθετο. Στο ζήτημα των αντιδημάρχων ήταν μια δέσμευση και μια εξαγγελία για μικρό σχήμα. Τους οχτώ έφτασαν οι αντιδήμαρχοι, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έπρεπε να γίνουν και άλλοι”.

Συγκεκριμένα εάν υπήρχε ουσιαστικός λόγος να δημιουργηθούν οι δύο νέες αντιδημαρχίες Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κοινωνίας των Πολιτών, με αντιδημάρχους τη Λίνα Λιάκου και το Νίκο Φωτίου ο κ.Καλαφάτης υποστήριξε:

“Δεν υπήρχε κανένας λόγος να προβεί ο δήμαρχος σε τέτοιες αλλαγές. Αυτά ούτως ή άλλως τα κομμάτια υπήρχαν και ήταν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων άλλων αντιδημάρχων. Νιώθω ότι προσπαθεί να ανακατέψει την τράπουλα, να εξασφαλίσει ισορροπίες στην ομάδα του. Εμένα με ενδιαφέρει να παράγεται έργο, να υπάρξει αποτέλεσμα για το καλό των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Και βλέπω πως όσες αλλαγές κι αν κάνει το αποτέλεσμα μένει το ίδιο και χειρότερο”.

Επίσης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης σχολίασε την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης που απέρριψε δύο αναμορφώσεις του προϋπολογισμού που αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο.

“Υπάρχουν ενδεχόμενα πολύ δυσμενή, ελπίζω να μην τα νιώσουμε. Αυτό που βγαίνει σαν συμπέρασμα για μια ακόμη φορά είναι πως αυτή η διοίκηση διακρίνεται κυρίως για την προχειρότητα με την οποία λειτουργεί, την άγνοια και την ανικανότητα να διαχειριστεί τη δημόσια διοίκηση”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καλαφάτης με αφορμή περιοδεία που ξεκίνησε σε γειτονιές της Θεσσαλονίκης υποστήριξε πως το βασικό πρόβλημα των επιχειρηματιών είναι τα πολλά κλειστά καταστήματα, ενώ των δημοτών βασικό πρόβλημα είναι η βελτίωση της καθημερινότητας τους, συμπληρώνοντας πως στόχος των επισκέψεων είναι “να δούμε την πραγματική πραγματικότητα και όχι την εικονική πραγματικότητα που θέλει η διοίκηση του Δήμου να πλασάρει”.

Ερωτηθείς εάν η περιοδεία γίνεται στο πλαίσιο προετοιμασίας ενόψει των επόμενων δημοτικών εκλογών του 2019 είπε: “Οσο στρατηγικός παίχτης και να είναι κάποιος στην πολιτική, τρία χρόνια είναι πολύ μεγάλη περίοδος. Δεν συνδέεται με κάτι τέτοιο”.

Με αφορμή το γεγονός ότι βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι επιθυμίες προσώπων να θέσουν υποψηφιότητα (έχει γραφτεί το όνομα του Σπύρου Βούγια) ο κ. Καλαφάτης σχολίασε: “Κάνω μια πρόβλεψη. Σε 5 – 6 μήνες από τώρα θα δείτε στα έντυπα τουλάχιστον 4 – 5 ονόματα να παίζουν”.

Τέλος, για την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, αναφορικά με τη συγκέντρωση άνω του 50% των προσφύγων στην Κεντρική Μακεδονία, ο κ. Καλαφάτης είπε πως περιμένει την Δευτέρα την απάντηση της κυβέρνησης: “Το ιδανικό είναι ο ίσος καταμερισμός των προσφύγων σε όλη την ελληνική επικράτεια. Να μην υπάρχει το βάρος των προσφυγικών ροών μόνο στην Κεντρική Μακεδονία”.