ΕΛΛΑΔΑ

Μπουτάρης: Φρίκαρα με αυτά που έγιναν στη εκκλησία

Δημοσίευση 3 Αυγούστου 2016, 14:11 / Ανανεώθηκε 3 Αυγούστου 2016, 14:11
Μπουτάρης: Φρίκαρα με αυτά που έγιναν στη εκκλησία
Facebook Twitter Whatsapp

Με έντονο ύφος σχολίασε ο Γιάννης Μπουτάρης την έφοδο αντιεξουσιαστών σε εκκλησία. 

Με έντονο ύφος σχολίασε ο Γιάννης Μπουτάρης την έφοδο αντιεξουσιαστών σε εκκλησία. 

Μιλώντας στο Πρακτορείο είπε: 

«Δεν μπορεί ο καθένας να μπαίνει σε έναν χώρο και να προκαλεί καταστροφές. Εγώ φρίκαρα με αυτά που έγιναν στη εκκλησία, φανταστείτε να έμπαιναν σε ένα τζαμί τι θα γινότανε... θα τους είχαν λιντσάρει. Οι Χριστιανοί που ήταν στην εκκλησία έμειναν αποσβολωμένοι. Είναι πρωτοφανή αυτά που συνέβησαν».

Ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε και στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας: «Η οικονομία μπήκε σε αυτή την πορεία μετά απο μία εφαρμογή αποτυχημένων συνταγών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Δύο πράγματα είναι τα βασικά: να αποκατασταθεί ένα ευνοικό κλίμα για τον επιχειρηματία και να υπάρχει ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς».

Επιπλέον, ενημέρωσε ότι «μια εβδομάδα ένα συνεργείο του BBC έκανε γυρίσματα στην πόλη για την ανάδειξη της γαστρονομίας της πόλης. Η εκπομπή θα βγει στον αέρα τον Νοέμβριο και θα αναδεικνύει όλα τα γαρστρονομικά προσόντα της Θεσσαλονίκης. Γίνονται συστηματικές προσπάθειες από τον δήμο για την προβολή της πόλης».

Εκλογές δεν πρέπει να γίνουν, υποστήριξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και διευκρίνισε: «Οι εκλογικές αναμετρήσεις δημιουργούν μια ανασφάλεια σημαντική. Αυτή η κυβέρνηση βγήκε για μια τετραετία, πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της και ο κόσμος μετά θα αποφασίσει». Χαρακτήρισε «καλό παιδί» τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ανέφερε ότι «ξεκίνησε τη στροφή που έπρεπε να κάνει και αντιλήφθηκε ότι το σύστημα στο οποίο είναι ενταγμένη η Ελλάδα είναι δυτικό, δεν αλλάζει εύκολα με επαναστάσεις». Πρόσθεσε ότι «ο κ. Τσίπρας έκανε τις στροφές που έπρεπε να κάνει και είναι η αρχή μιας σώφρονας διακυβέρνησης».