ΕΛΛΑΔΑ

Καθαρίζονται οι αποχευτεύσεις της Αθήνας με απόφαση Δούρου-Καμίνη

Δημοσίευση 20 Νοεμβρίου 2016, 23:01 / Ανανεώθηκε 19 Νοεμβρίου 2016, 23:21
Καθαρίζονται οι αποχευτεύσεις της Αθήνας με απόφαση Δούρου-Καμίνη
Facebook Twitter Whatsapp

Την ολοκλήρωση του έργου με αντικείμενο «Κατασκευή αποχετευτικών δικτύων ακαθάρτων και συνδέσεων των ακινήτων στη 2η και 3η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων», προϋπολογισμού 712.572,37 ευρώ με ΦΠΑ, δρομολόγησαν με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την ολοκλήρωση του έργου με αντικείμενο «Κατασκευή αποχετευτικών δικτύων ακαθάρτων και συνδέσεων των ακινήτων στη 2η και 3η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων», προϋπολογισμού 712.572,37 ευρώ με ΦΠΑ, δρομολόγησαν με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Το έργο χρηματοδοτείται για ποσό 529.297,17 ευρώ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ενώ για ποσό 183.275,20 ευρώ, τη χρηματοδότηση αναλαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων.

Στόχος του έργου είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Στο σύνολο του δε, αφορά στην κατασκευή αγωγών οριστικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων καθώς και συνδέσεων των παρόδιων ακινήτων σε αυτό, σε οδούς της 2ης και της 3ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων.

Επισημαίνεται ότι έως σήμερα, έχει υλοποιηθεί μέρος του έργου, ενώ αντικείμενο της παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης είναι η εκτέλεση και η πληρωμή όλων των υπολειπόμενων εργασιών.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις σε τμήματα των οδών: Αγραίων, Νικοµάχου, Ευδόξου, Βρυάξιδος, Υμηττού, Μαγγίνα, Αναγνώστη Αργύρη, Ηούς, ∆ηµοφώντος, Χλωρίδος, Σωφρονίου, Γαργηττίων, Βασσάνη, Ευρυνόµης, Φαίνου, Φερεκράτους, Χρυσανθακοπούλου, Στησικλέους, Τιµοδήµου, Κριτολάου, Ναυάρχου Βούλγαρη, Ξενοφίλου και Καλλισθένους. Τέλος, το έργο έχει δημοπρατηθεί από τον Δήμο Αθηναίων και εκτελείται από τη Διεύθυνση Οδοποιίας και Αποχέτευσης του Δήμου.