ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζουν οι νέες αποκαλύψεις για την σημαία των Ιμίων

Δημοσίευση 10 Φεβρουαρίου 2017, 21:48 / Ανανεώθηκε 10 Φεβρουαρίου 2017, 21:04
Facebook Twitter Whatsapp

Νέες αποκαλύψεις για τα δραματικά γεγονότα της κρίσης των Ιμίων είδαν το φως της δημοσιότητας. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέες αποκαλύψεις για τα δραματικά γεγονότα της κρίσης των Ιμίων είδαν το φως της δημοσιότητας. 

Ο τότε λιμενάρχης της Καλύμνου που έζησε λεπτό προς λεπτό την υποστολή της ελληνικής σημαίας το 96΄δήλωσε στην κάμερα του Star «Τη σημαία των Ιμίων την πήρε το Πολεμικό Ναυτικό. Για όλους εμάς που ήμασταν αποφασισμένοι να πεθάνουμε για  αυτή την σημαία …καταρχάς τα συναισθήματα όταν κατέβηκε αυτή η σημαία…. δεν ήταν ό,τι καλύτερο….».

Σύμφωνα με τον ναύαρχο,  κατά την διάρκεια της αποκλιμάκωσης που διήρκησε μήνες, και αφού είχαν φύγει τα ΟΥΚ από τα Ίμια με την ελληνική σημαία, την περιοχή ευθύνης του, επιτηρούσαν  οι επίλεκτες δυνάμεις του Λιμενικού υπό τις διαταγές του. 

«Κάποια στιγμή κάποιοι να ανεβήκαν στα Ίμια και να άφησαν μια  σημαία και ένα στεφάνι  και τα σκάφη που περιπολούσαν  τα έπαιρναν και τα παρέδιδαν στην υπηρεσία μου που ήμουν αρμόδιος».

Εξίσου συγκλονιστική ήταν και η αποκάλυψη του διοικητή της Ομάδας υποβρυχίων αποστολών, Γιώργου Κολιτσόπουλου, ο οποίος δήλωσε «Πήρα εντολή άνωθεν στρατιωτική εντολή και πολιτική ότι η σημαία έπρεπε να καεί. Αρνήθηκα, επιμένανε  και είπε  ότι θα σου στείλουμε κάποιον να επιτηρεί ότι κάηκε».

Ακόμη , στην δημοσιότητα έρχεται και ένα περιστατικό, που μέχρι σήμερα δεν γνωρίζαμε  για την Κρίση των Ιμίων και αφορά την πρόσκρουση  τουρκικού πολεμικού πλοίου με πλωτό του Λιμενικού με στόχο την εξουδετέρωσή του .

«Δεν είναι μόνο το ελικόπτερο που έπεσε, γίνανε και άλλα. Διαλύσανε σκάφος του λιμενικού, το διέλυσαν, το τουρκικό σκάφος έπεσε πάνω του, το εμβόλισε και αχρηστεύτηκε το σκάφος» ανέφερε ο Λιμενάρχης.