ΕΛΛΑΔΑ

Θα απέχουν και αύριο Τετάρτη οι συμβολαιογράφοι από τους πλειστηριασμούς

της Μίνας Μουστάκα - Δημοσίευση 28 Μαρτίου 2017, 11:46 / Ανανεώθηκε 28 Μαρτίου 2017, 11:29
Θα απέχουν και αύριο Τετάρτη οι συμβολαιογράφοι από τους πλειστηριασμούς
Facebook Twitter Whatsapp

Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραϕικών Συλλόγων Ελλάδος αποϕάσισε και αυτή την Τετάρτη 29 Mαρτίου 2017 την αποχή των συμβολαιογράϕων από τη διενέργεια πλειστηριασμών κατοικίας με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το  Ελληνικό Δημόσιο, τα Ασϕαλιστικά Ταμεία και τους ΟΤΑ, όσον αϕορά την κατοικία του οϕειλέτη – ϕυσικού προσώπου.  

Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραϕικών Συλλόγων Ελλάδος αποϕάσισε και αυτή την Τετάρτη 29 Mαρτίου 2017 την αποχή των συμβολαιογράϕων από τη διενέργεια πλειστηριασμών κατοικίας με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα Ασϕαλιστικά Ταμεία και τους ΟΤΑ, όσον αϕορά την κατοικία του οϕειλέτη – ϕυσικού προσώπου.  

Κατ’ εξαίρεσιν θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν χορηγηθησομένης αδείας εκ των Συλλόγων ή της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραϕικών Συλλόγων Ελλάδος, σύμϕωνα με τις αποϕάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραϕικών Συλλόγων Ελλάδος.

Διαπιστώνουμε ότι σήμερα αδικαιολόγητα στοχοποιείται ο Έλληνας Συμβολαιογράϕος κατά τη διεξαγωγή εκείνων των πλειστηριασμών που καμία σχέση δεν έχουν με πλειστηριασμό της πρώτης και μοναδικής κατοικίας των συμπολιτών μας.

Μετά από έξι (6) μήνες αποχής, παρατηρούμε ότι η διενέργεια των υπολοίπων πλειστηριασμών οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με πλειστηριασμούς κατοικίας, σε ορισμένα Ειρηνοδικεία της Χώρας είναι αδύνατη λόγω αντιδράσεων μερίδας συμπολιτών μας.

Επιπλέον γνωρίζουμε ότι αρκετοί συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της απώλειας της πρώτης και μοναδικής κατοικίας τους, δεν εξαντλούν το σύνολο των δυνατοτήτων προστασίας τους που τους παρέχουν οι ισχύουσες σήμερα διατάξεις.

Ζητάμε από την Πολιτεία να προβεί σε όλες εκείνες τις αναγκαίες ενέργειες που θα διασϕαλίζουν τη νόμιμη και ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας των πλειστηριασμών.