ΕΛΛΑΔΑ

Ρεκόρ συμμετοχών στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE

Δημοσίευση 29 Μαρτίου 2017, 09:09 / Ανανεώθηκε 5 Απριλίου 2017, 12:03
Ρεκόρ συμμετοχών στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE
Facebook Twitter Whatsapp

Εντυπωσιακές ρομποτικές κατασκευές παρουσίασαν περισσότεροι από 1.100 μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, που συμμετείχαν σε 256 ομάδες στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στο ΟΑΚΑ. Τον διαγωνισμό διοργάνωσε, για 3η συνεχόμενη χρονιά, ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σύμμαχος στην προσπάθεια 1.100 μαθητών στάθηκε για 3η χρονιά η CΟSMOTE στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, αποδεικνύοντας ότι η τεχνολογία και η καινοτομία βρίσκονται στο DNA της.

Η φετινή διοργάνωση η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχής διοργάνωσε ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE και έλαβε χώρο στο ΟΑΚΑ.  

Σημειώνεται ότι η WRO Hellas έδωσε την ευκαιρία, για περισσότερο από 5 μήνες, σε  3.500 παιδιά από όλη την Ελλάδα να έρθουν σε επαφή με την τεχνολογία και τα οφέλη της.

Έχοντας ως βασικά θέματα «Οχήματα και μεταφορές του αύριο», «Πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου» και «Πράσινη Ενέργεια & Επιχειρηματικότητα», οι μαθητές του Δημοτικού, του Γυμανσίου και του Λυκείου αντίστοιχα, «ρίχτηκαν» στη «μάχη» της ρομποτικής «κατακλύζοντας» τη μεγάλη αίθουσα «Γιώργος Κασιμάτης».

Οι δημιουργίες των μαθητών οι οποίες βασίστηκαν στην εκπαιδευτική μέθοδο STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), κατέπληξαν τους καλά μυημένους στον χώρο της ρομποτικής, κάνοντας το έργο των κριτών ακόμη πιο δύσκολο. 

Μεγάλοι νικητές των τελικών, στη 1η θέση, αναδείχθηκαν η ομάδα του Δημοτικού, SmartRobots από το 3o Δημοτικό Σχολείο Πεύκης, , η ομάδα Ν1 από τα Γυμνάσια Σχολεία Πάτρας,  ενώ οι Minders από την Εκπαιδευτικ Αναγέννηση και οι Fargrobs από το 7ο ΓΕΛ Τρικάλων μοιράστηκαν την πρωτιά στα Λύκεια.

Το ταξίδι στη χώρα της Ρομποτικής δεν έχει τέλος καθώς οι ενδιαφερόμενοι για τον 9ο Εθνικό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής,  που θα οδηγήσει τις ομάδες στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής τον Νοέμβριο στην Κόστα Ρίκα, συνεχίζονται μέχρι και τις 31 Μαΐου 2017. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα http://www.wrohellas.gr