ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη αίτηση αποφυλάκισης από τον Άκη Τσοχατζόπουλο

της Μίνας Μουστάκα - Δημοσίευση 29 Μαρτίου 2017, 16:25 / Ανανεώθηκε 29 Μαρτίου 2017, 16:39
Πέμπτη αίτηση αποφυλάκισης από τον Άκη Τσοχατζόπουλο
Facebook Twitter Whatsapp
Πέμπτη αίτηση αποφυλάκισης από τον Άκη Τσοχατζόπουλο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για πέμπτη φορά ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος διεκδικεί την αποφυλάκισή του.

Οι  συνήγοροι του πρώην υπουργού αναφέρθηκαν στο χειρουργείο που υποβλήθηκε πρόσφατα , μιλώντας για μία «κατ' επείγουσα διαδικασία».

Για την κρισιμότητα της υγείας του κατέθεσε στο δικαστήριο ο διευθυντής της β' Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και χειρουργός του πρώην υπουργού, Γ. Οικονομόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος πάσχει από στεφανιαία νόσο στελέχους 80% και τριών αγγείων.

«Η φυλακή λόγω μικροβίων, είναι κίνδυνος θάνατος για αυτόν. Πιστεύω ότι ένας άνθρωπος που έχει αυτά τα προβλήματα, πρέπει να βρίσκεται σε οικείο περιβάλλον και όχι να μένει σε ένα κελί» κατέθεσε ο Γ. Οικονομόπουλος .

Στην επόμενη συνεδρίαση αναμένεται η εισαγγελική πρόταση. Επιπλέον σήμερα, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων απολογήθηκε η δικηγόρος Μαρία - Ταλίτα Τσεκούρα, η οποία φέρεται ως εκπρόσωπος της Nobilis στο συμβόλαιο αγοραπωλησίας του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Η κατηγορούμενη αρνήθηκε την κατηγορία που αντιμετωπίζει και υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ούτε εκείνη ούτε ο πατέρας της, επίσης δικηγόρος, εάν η αγοραπωλησία πραγματοποιήθηκε παρανόμως ή όχι.

Είχε προηγηθεί η απολογία του κρατούμενου πρώην διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Ιω. Σμπώκου. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε την αθωότητά του, αναφέροντας ότι ο ίδιος ήταν έντιμος σε όλη του τη ζωή.