ΕΛΛΑΔΑ

Οι πρόσφυγες στη Μόρια έφτιαξαν το δικό τους κανάλι στο Youtube

Δημοσίευση 29 Μαρτίου 2017, 17:22 / Ανανεώθηκε 29 Μαρτίου 2017, 21:16
Facebook Twitter Whatsapp

Το δικό τους κανάλι στο Youtube  δημιούργησαν δυο αδέρφια πρόσφυγες στη Μόρια, αποτυπώνοντας την καθημερινή «Οδύσσεια» που βιώνουν μακριά από την πατρίδας τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το δικό τους κανάλι στο Youtube δημιούργησαν δυο αδέρφια πρόσφυγες στη Μόρια, αποτυπώνοντας την καθημερινή «Οδύσσεια» που βιώνουν μακριά από την πατρίδας τους.

Ο λόγος για τον Μπαζέλ και τον Μουράτ οι οποίοι με χιούμορ και διεισδυτικότητα καταγράφουν την ζωή στο καμπ και στην πόλη της Μυτιλήνης, όπως αναφέρει το politikalesvos.gr.

«Γεια σας , είμαι ο Μουράντ δίπλα μου είναι ο Μπάζελ. Είμαι εδώ επτά μήνες και σκεφτήκαμε να κάνουμε ένα κανάλι που θα βγαίνει από τη Μόρια. Δεν είμαστε στην πραγματικότητα δίδυμοι, είμαστε όμως  “αδέρφια” που συναντηθήκαμε εδώ στη Μόρια» είναι το μήνυμα των δυο νεαρών προσφύγων.

Η «περιπέτειες» των Μουράντ και Μπάζελ καταγράφονται και προβάλλονται ως μικρές εκπομπές. Άλλοτε στο λεωφορείο, άλλοτε στην ταβέρνα, στο νοσοκομείο, η προς αναζήτηση ρούχων μέσα στο καμπ τα «αδέρφια» παρουσιάζουν την ζωή τους στη Λέσβο μέσα από την τηλεόραση της Μόριας που είναι αυτή τη στιγμή ό,τι πιο ζωντανό και αληθινό εκπέμπει από το νησί για το προσφυγικό.