ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τις σχολικές καθαρίστριες

Δημοσίευση 31 Μαρτίου 2017, 13:17 / Ανανεώθηκε 31 Μαρτίου 2017, 14:55
Facebook Twitter Whatsapp

Έξω από το υπουργείο Εσωτερικών βρίσκονταν πριν απο λίγο οι σχολικές καθαρίστριες, οι οποίες πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ έχουν εξαγγείλει και 24ωρη απεργία για σήμερα. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έξω από το υπουργείο Εσωτερικών βρίσκονταν πριν από λίγο οι σχολικές καθαρίστριες, οι οποίες πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ έχουν εξαγγείλει και 24ωρη απεργία για σήμερα. Αυτή την ώρα κατευθύνονται προς την Βουλή για να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας. 

«Οι  εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, αγωνίζονται καθημερινά και μέσα σε αντίξοες συνθήκες, εδώ και πολλά χρόνια, ώστε τα σχολεία των παιδιών μας να είναι καθαρά, ώστε οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να λειτουργούν σε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον», αναφέρει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) σε ανακοίνωσή τους. 

Την ίδια ώρα το σωματείο καθαριστών σχολείων δημόσιας - ιδιωτικής εκπαίδευσης αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: «Το έργο το έχουμε ξαναδεί να παίζετε και κάθε φορά με χειρότερο σενάριο για τη ζωή μας. Εμεις οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα ξέρουμε καλά απο μισθούς ψίχουλα, απληρωσιά, ελαστικές σχέσεις εργασίας, εντατικοποίηση, ομηρία στις συμβασιούχες σχολικές, εκμετάλλευση και κοροϊδία».

Αντιπροσωπεία των σχολικών καθαριστριών των Σωματείων και του ΠΑΜΕ, νωρίτερα είχε συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη.