ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερα τα μέλη του Ρουβίκωνα που επιχείρησαν να εισβάλουν στο Μέγαρο Μαξίμου

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 1 Απριλίου 2017, 13:12 / Ανανεώθηκε 1 Απριλίου 2017, 18:52
Ελεύθερα τα μέλη του Ρουβίκωνα που επιχείρησαν να εισβάλουν στο Μέγαρο Μαξίμου
Facebook Twitter Whatsapp

Πέταξαν φέιγ βολάν κατά των μνημονίων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δεκατέσσερις προσαχθέντες, μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας», που προσπάθησαν λίγο πριν από τις 12:00 να εισβάλουν στο Μέγαρο Μαξίμου, αιφνιδιάζοντας την αστυνομία και πετώντας φέιγ βολάν με συνθήματα κατά των μνημονίων.

Ειδικότερα, δεκατέσσερα μέλη του «Ρουβίκωνα» κατέβηκαν την Ηρώδου Αττικού και ξαφνικά έτρεξαν προς το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ τρία άτομα προσπάθησαν να εισβάλλουν στον προαύλιο χώρο, αλλά εμποδίστηκαν από τους αστυνομικούς.

Άλλα μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας πέταξαν στο σημείο φέιγ βολάν με μηνύματα ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια και έδωσαν «Ραντεβού στα βρυξελλάδικα», όπως ανέφεραν σε αυτά.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, δεν στοιχειοθετούνται σε βάρος τους αδικήματα, γι' αυτό μετά την εξακρίβωση στοιχείων αφέθηκαν ελεύθεροι.

H ανακοίνωση του Ρουβίκωνα

Σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιατικού χώρου ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για το «ντου» στο Mέγαρο Μαξίμου και αναφέρει τα ακόλουθα:

«Σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι εγινε παρέμβαση στο Mέγαρο Μαξίμου με πανό και τρικάκια απο μέλη της συλλογικότητας. Αυτή τη στιγμή οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες που συμμετείχαν έχουν προσαχθεί στην κρατική ασφάλεια».

«Η συγκεκριμένη δράση αφιερώνεται σε όσους διαδηλωτές κατά καιρούς ξυλοκοπήθηκαν από τις δυνάμεις καταστολής στη προσπάθεια να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου για να διαμαρτυρηθούν», προσθέτουν.