ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» το νοσοκομείο Φλώρινας - Αφόρητες οι συνθήκες εφημέρευσης

Δημοσίευση 4 Απριλίου 2017, 17:22 / Ανανεώθηκε 4 Απριλίου 2017, 17:11
ΠΟΕΔΗΝ: Σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» το νοσοκομείο Φλώρινας - Αφόρητες οι συνθήκες εφημέρευσης
Facebook Twitter Whatsapp

Τραγικές συνθήκες λειτουργίας περιγράφει η ΠΟΕΔΗΝ για το νοσοκομείο Φλώρινας, τονίζοντας ότι είναι πλέον  αφόρητες για τους ίδιους τους εργαζόμενους και επικίνδυνες για τους ασθενείς, ενώ ζητά από τους αρμόδιους δραστικές και ζωτικές παρεμβάσεις στο προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος.  
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τραγικές συνθήκες λειτουργίας περιγράφει η ΠΟΕΔΗΝ για το νοσοκομείο Φλώρινας, τονίζοντας ότι είναι πλέον  αφόρητες για τους ίδιους τους εργαζόμενους και επικίνδυνες για τους ασθενείς, ενώ ζητά από τους αρμόδιους δραστικές και ζωτικές παρεμβάσεις στο προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος.  
 
Πιο συγκεκριμένα, οι παθολόγοι και οι καρδιολόγοι του νοσοκομείου με υπόμνημά τους προς τον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), του νοσοκομείου, τον Ιατρικό Σύλλογο και τοπικούς φορείς καταγγέλλουν ότι λόγω έλλειψης ιατρών, οι συνθήκες εφημερίας έχουν καταστεί επισφαλείς.

Στο νοσοκομείο λειτουργεί Παθολογική κλινική 28 κλινών με πληρότητα συνήθως 100%. Υπηρετούν τρεις Ειδικοί Παθολόγοι, καλύπτοντας την κλινική, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και τα τακτικά ιατρεία.

Όπως επισημαίνουν στο Υπόμνημά τους, οι παθολόγοι στα προγράμματα εφημερίας του Μαρτίου και του Απριλίου υπάρχουν κενές ημέρες που είναι αδύνατον να τις καλύψουν οι τρεις υπηρετούντες Παθολόγοι.
         
Η Καρδιολογική κλινική 15 κλινών διαθέτει τρεις Ειδικευμένους Καρδιολόγους. Ωστόσο, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, πολλές ημέρες τον μήνα δεν εφημερεύει καρδιολόγος και οι νοσηλευόμενοι ασθενείς παρακολουθούνται από τους παθολόγους. «Κινδυνεύουν ή όχι οι Νοσηλευόμενοι Ασθενείς και τα Καρδιολογικά περιστατικά που προσέρχονται στις εφημερίες;» διερωτάται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.
         

Στο νοσοκομείο Φλώρινας λειτουργεί Παιδιατρική κλινική 8 κλινών με 1 μόνιμο Ειδικευμένο Ιατρό και έναν Επικουρικό.

Η εφημερία καλύπτεται 18 ημέρες το μήνα. Για τις υπόλοιπες 12 – 13 ημέρες τον μήνα λειτουργεί η Παιδιατρική κλινική χωρίς Παιδίατρο – σημειωτέον και χωρίς να υπάρχει παιδίατρος στα ΤΕΠ. Όποιο παιδί αρρωστήσει στις περιοχές τη Φλώρινας και προσέλθει στο Νοσοκομείο, διακομίζεται σε άλλα Νοσοκομεία της περιοχής.
 
Λόγω έλλειψης Παιδιάτρων υπολειτουργεί η Μαιευτική κλινική. Δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν τοκετοί. «Γι’ αυτό συστήνουν στις έγκυες γυναίκες να βρίσκουν και δεύτερο γυναικολόγο, σε άλλο Νοσοκομείο σε περίπτωση που την ημέρα που πραγματοποιηθεί ο τοκετός είναι κλειστό το Νοσοκομείο της Φλώρινας» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.
 
Την ίδια στιγμή, στη Χειρουργική κλινική υπηρετούν 1 Επιμελητής χειρουργός με μετακίνηση -που έληξε και αναμένεται η ανανέωσή της- και δύο Επικουρικοί χειρουργοί. Ο ένας εκ των δύο Επικουρικών ιατρών αναμένεται να φύγει για το νοσοκομείο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Θεσσαλονίκης. Πολλές ημέρες το μήνα είναι κλειστά τα χειρουργεία αν και εφημερεύει.

«Πώς είναι δυνατόν με 1 ή 2 χειρουργούς ιατρούς να καλύπτεται όλες τις ημέρες το μήνα το Νοσοκομείο; Και πώς είναι δυνατόν να εφημερεύει νοσοκομείο χωρίς Χειρουργική κλινική;» θέτει το ερώτημα η ΠΟΕΔΗΝ, αναμένοντας την απάντηση από τους αρμόδιους.