ΕΛΛΑΔΑ

Στο εδώλιο εννέα άτομα για «μίζες» στα εξοπλιστικά

της Μίνας Μουστάκα - Δημοσίευση 5 Απριλίου 2017, 11:20 / Ανανεώθηκε 5 Απριλίου 2017, 11:28
Στο εδώλιο εννέα άτομα για «μίζες» στα εξοπλιστικά
Facebook Twitter Whatsapp

Το δρόμο για το  ακροατήριο παίρνει άλλη μία υπόθεση εξοπλιστικών προγραμμάτων για τη σύμβαση της οποίας  φέρεται να διακινήθηκε μαύρο χρήμα. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το δρόμο για το  ακροατήριο παίρνει άλλη μία υπόθεση εξοπλιστικών προγραμμάτων για τη σύμβαση της οποίας  φέρεται να διακινήθηκε μαύρο χρήμα. 

Οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας με βούλευμά τους έδειξαν το εδώλιο του κατηγορουμένου για εννέα άτομα που κατά τις αρχές ενεπλάκησαν  στην προμήθεια των ρωσικών αντιαεροπορικών μικρού βεληνεκούς OSA AMK.

Μεταξύ αυτών που παραπέμπονται σε δίκη  κατά περίπτωση για τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα είναι: ο Αντώνης Κάντας, ο αντιπρόσωπος της ρωσικής προμηθεύτριας εταιρείας ROSOVOORUZEHNIA Λάμπρος Μπαρτζώκας, ο γαλλοελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ, ο Γιάννης Σμπώκος, οι χρηματιστές Πέτρος και Γιώργος Χριστοδουλίδης, ο Γιώργος Καμάρης και οι επίσης τραπεζίτες Σπύρος Μεταξάς και Φάνης Λυγινός.

Με το ίδιο βούλευμα οι δικαστές αποφαίνονται να μην γίνει κατηγορία για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος σε δύο άτομα  ενώ παύει την ποινική δίωξη για επιμέρους πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα λόγω παραγραφής, για όλους τους κατηγορούμενους.

Η σύμβαση για την προμήθεια των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων OSA-AKM , ύψους 93.671.610 δολαρίων, υπεγράφη το 1998 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, με επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών το Γιάννη Σμπώκο και αναπληρωτή του τον Αντώνη Κάντα.