ΕΛΛΑΔΑ

Καταδρομική επίθεση του «Ρουβίκωνα» στο δημαρχείο Αθηνών για τις εκκενώσεις υπό κατάληψη κτιρίων

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 5 Απριλίου 2017, 12:29 / Ανανεώθηκε 5 Απριλίου 2017, 16:33
Καταδρομική επίθεση του «Ρουβίκωνα» στο δημαρχείο Αθηνών για τις εκκενώσεις υπό κατάληψη κτιρίων
Facebook Twitter Whatsapp

Καταδρομική επίθεση στο δημαρχείο Αθηνών στην πλατεία Κοτζιά πραγματοποίησαν στις 12 το μεσημέρι 10-15 μέλη του «Ρουβίκωνα». 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταδρομική επίθεση στο δημαρχείο Αθηνών στην πλατεία Κοτζιά πραγματοποίησαν στις 12 το μεσημέρι 10-15 μέλη του «Ρουβίκωνα». 

Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» εισέβαλαν στους κοινόχρηστους χώρους του δημαρχείου, χωρίς να εισέλθουν στα γραφεία και πέταξαν φέιγ βολάν, που έγραφαν «Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις».

Στη συνέχεια, αποχώρησαν, ενώ σημειώνεται πως στην επίθεση συμμετείχει και η αναρχική ομάδα Νέας Φιλαδέλφειας.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία δεν έγιναν προσαγωγές ή συλλήψεις.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, ο «Ρουβίκωνας» είχε επιχειρήσει να εισέλθει στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Σε ανακοίνωσή του για την επίθεση στο δημαρχείο της Αθήνας, ο «Ρουβίκωνας» αναφέρει:

«Μετά το τελευταίο κύμα εκκένωσης καταλήψεων, είδαμε για μία ακόμα φορά το δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη να εκφράζει την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή. Ο Καμίνης, εκλεγμένος με ένα προσωπείο ψευδεπίγραφης προοδευτικότητας, φροντίζει να μας ενημερώνει με συνεντεύξεις και δηλώσεις σε κάθε ευκαιρία για τις απόψεις του περί καταλήψεων. Παλιότερα με τα γεγονότα στη Βίλα Αμαλίας, το καλοκαίρι μετά την εκκένωση καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη και πρόσφατα φρόντισε να προαναγγείλει την καταστολή της κατάληψης στέγασης προσφύγων της οδού Αλκιβιάδου. Από κοντά και η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη όπου δρομολόγησε το σπάσιμο της κατάληψης  Βίλα Ζωγράφου, γεγονός για το οποίο δεν παρέλειψε φυσικά να πανυγηρίσει  ο Καμίνης.

Όλα αυτά τα γεγονότα  αποτελούν μέρος των ευρύτερων κατασταλτικών σχεδιασμών και η συμβολή του Καμίνη σε αυτούς δεν περιορίζεται μόνο στο επικοινωνιακό κομμάτι. Ο δήμαρχος Αθήνας με το θεσμικό του ρόλο συμμετέχει άμεσα και κομβικά στους σχεδιασμούς αυτούς, είτε ως επικοινωνιακός "λαγός", είτε ως καταλύτης εξελίξεων μέσω μηνύσεων, είτε ως παράδειγμα για άλλους δημάρχους με "παραινέσεις" και "συμβουλές" προς αυτούς.

Εμείς από την πλευρά μας, δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας σε όλες τις καταλήψεις και θα είμαστε απέναντι σε κάθε κατασταλτική μεθόδευση ενάντια σε κατειλλημένους χώρους, είτε πρόκειται για καταλήψεις στέγης, είτε πρόκειται για πολιτικούς χώρους. Έτσι, επιλέξαμε σήμερα να εισβάλλουμε στο δημαρχείο της Αθήνας για να δηλώσουμε τόσο στο Γ. Καμίνη, όσο και σε όλους τους άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενους στις επιχειρήσεις καταστολής ενάντια στις καταλήψεις, ότι θα μας βρουν απέναντι τους και με τις μικρές μας δυνάμεις θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να υπερασπιστούμε τα σπίτια μας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΒΙΛΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας»

Καμίνης: Απαράδεκτες ενέργειες επικοινωνιακού χαρακτήρα

Κάνοντας λόγο για απαράδεκτες ενέργειες επικοινωνιακού χαρακτήρα, ο Γιώργος Καμίνης σχολίασε την εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στο δημαρχείο Αθήνας δηλώνοντας με ανάρτησή του στο Twitter: «Ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα, είναι υποθέσεις πολύ σοβαρές, για να αντιμετωπίζονται με απαράδεκτες ενέργειες επικοινωνιακού χαρακτήρα, όπως είναι η εισβολή σε έναν χώρο ανοιχτό σε όλους τους δημότες».