ΕΛΛΑΔΑ

Η αντιεισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη η «διάδοχος» της Ελένης Ράικου

της Μίνας Μουστάκα - Δημοσίευση 10 Απριλίου 2017, 13:40 / Ανανεώθηκε 10 Απριλίου 2017, 15:43
Η αντιεισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη η «διάδοχος» της Ελένης Ράικου
Facebook Twitter Whatsapp

Η αντεισαγγελέας Εφετών Ελένη Τουλουπάκη είναι η διάδοχος της Ελένης Ράικου στο τιμόνι της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η αντεισαγγελέας Εφετών Ελένη Τουλουπάκη είναι η διάδοχος της Ελένης Ράικου στο τιμόνι της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία επέλεξε την κ.Τουλουπάκη, η οποία ήδη μετέχει στο κλιμάκιο των εισαγγελέων που συνδράμουν το έργο των Οικονομικών Εισαγγελέων, έχει χειριστεί τελευταία σημαντικές υποθέσεις, που σχετίζονται με τις έρευνες από τις διάφορες λίστες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ μετείχε προ ημερών στην ομάδα των εισαγγελικών λειτουργών, η οποία με επικεφαλής τον εποπτεύοντα το οικονομικό έγκλημα Παν. Αθανασίου, μετέβη στη Χάγη, όπου είχε κρίσιμες επαφές για τα λεγόμενα Pαnama Papers.

Επίσης η Ελένη Τουλουπάκη είχε χειριστεί και την υπόθεση μεταξύ άλλων για τις καταθέσεις Φαλτσιανί, σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ καθώς και άλλες παρεμφερείς υποθέσεις.

Η κυρία Τουλουπάκη που θα ηγηθεί της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την προσεχή διετία έλαβε ψήφους δέκα έναντι μίας (μειοψήφισε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κατσιρώδης) στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, το οποίο έκανε δεκτή τη σχετική εισήγηση του αρεοπαγίτη Χαράλαμπου Μαχαίρα.

Η επιλογή του νέου επικεφαλής της νευραλγικής αυτής υπηρεςίας, θεωρείται σημαντική, καθώς - και αυτή την εποχή- στην Εισαγγελίεα Διαφθοράς εκκρεμούν προς έρευνα σημαντικές υποθέσεις για μείζονος σημασίας θέματα, όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ, την Τράπεζα Αττικής, τις υποθέσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου και τη μεγάλη υπόθεση με τη έρευνα της Novartis, την οποία στο έγγραφο της η Ελένη Ράικου, όταν ζήτησε την άμεση αντικατάστασή της, χαρακτήρισε "ως κορωνίδα της διαφθοράς στη χώρα μας", αναφερόμενη σε στοιχεία για εκτεταμένο δίκτυο διαφθοράς στα δημόσια νοσοκομεία και όχι μόνον.