ΕΛΛΑΔΑ

Δεύτερο κρούσμα στη Χαλκιδική: Πέθανε 55χρονος περιμένοντας το... ασθενοφόρο

Δημοσίευση 11 Απριλίου 2017, 10:18 / Ανανεώθηκε 11 Απριλίου 2017, 10:42
Δεύτερο κρούσμα στη Χαλκιδική: Πέθανε 55χρονος περιμένοντας το... ασθενοφόρο
Facebook Twitter Whatsapp

Σε επιδημία τείνουν να εξελιχθούν οι θάνατοι ατόμων που περιμένουν το ασθενοφόρο τις τελευταίες ημέρες, καταδεικνύοντας τις αδυναμίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε επιδημία τείνουν να εξελιχθούν οι θάνατοι ατόμων που περιμένουν το ασθενοφόρο τις τελευταίες ημέρες, καταδεικνύοντας τις αδυνομίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Μετά την απώλεια 38χρονου στη Χαλκιδική, ενώ περίμενε το ασθενοφόρο, σήμερα στον ΑΝΤ1 ένας εθελοντής διασώστης αποκάλυψε τον θάνατο και δεύτερου άνδρα, ενός 55χρονου, λόγω έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων στην Χαλκιδική.

Ειδικότερα, ο άτυχος ασθενής υπέστη καρδιακή προσβολή στο χωριό Νέα Σκιώνη, στην περιοχή της Κασσάνδρειας, όπου λειτουργεί Κέντρο Υγείας που διαθέτει και ασθενοφόρο.

Ωστόσο, το Κέντρο Υγείας δεν διαθέτει προσωπικό και έτσι το συγκεκριμένο όχημα ήταν ακινητοποιημένο, την ώρα που το μοναδικό διαθέσιμο ασθενοφόρο βρισκόταν σε απόσταση 80 χιλιομέτρων!

Συγκεκριμένα, αντιμετώπιζε άλλο περιστατικό στον Πολύγυρο και θα μπορούσε να πάει στον 55χρονο με το έμφραγμα μόνο αφού ολοκλήρωνε την υποχρέωσή του εκεί. Αυτό σημαίνει πως από την στιγμή που ειδοποιήθηκε, θα χρειαζόταν περίπου μιάμιση ώρα ώσπου να φτάσει στην Νέα Σκιώνη.