ΕΛΛΑΔΑ

Δύο νέες συλλήψεις από λιμενικούς για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

του Διονύση Βυθούλκα - Δημοσίευση 11 Απριλίου 2017, 12:47 / Ανανεώθηκε 11 Απριλίου 2017, 13:16
Δύο νέες συλλήψεις από λιμενικούς για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών
Facebook Twitter Whatsapp

Από στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Από στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά - Τομέα Ασφάλειας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας, κατόπιν ενταλμάτων, δύο ακόμη ημεδαποί ως σχετιζόμενα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην Ευρώπη που εξαρθρώθηκε πρόσφατα. Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για έναν δικηγόρο και έναν ιδιοκτήτη οχήματος γερανού.

Επιπλέον σε ανακοίνωση του Λιμενικού σημειώνεται ότι σε νέου νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε σε οικία ενός εκ των ήδη συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, «προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στα στελέχη του Λιμενικού που ασχολήθηκαν με την υπόθεση εδώ και μήνες είχαν ενδείξεις για εμπλοκή των κατηγορουμένων σε διακίνηση ναρκωτικών αλλά αναζητούσαν στοιχεία για να την «δέσουν». Τα στοιχεία αυτά συγκεντρώθηκαν και έτσι έφτασαν στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης.

Ωστόσο σημειώνουν παρά το γεγονός ότι η σχετική δικογραφία βρίσκεται στα χέρια των δικαστικών αρχών ο «φάκελος» για αυτούς δεν έχει κλείσει καθώς θεωρούν ότι υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι. Ως προς τους παραλήπτες των ναρκωτικών φαίνεται πως βρίσκονται κυρίως στην Ιταλία ωστόσο δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο κάποιες ποσότητες να κατέληξαν στην Ελλάδα.

Σχετικά με το ρόλο του δικηγόρου πηγές του Λιμενικού σημείωναν πως κατηγορείται ότι έδινε νομικές οδηγίες στους κατηγορούμενους ενώ είχε αναλάβει τη σύσταση εταιρειών προκειμένου να μην εντοπιστούν από τους λιμενικούς και να «καλύπτουν» τα ίχνη τους. Μάλιστα μια από αυτές τις εταιρείες εμφανίζονταν ως η ιδιοκτήτρια του ταχύπλοου σκάφους που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα για τη μεταφορά ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ιταλία και φυλάσσονταν σε ειδικό χώρο για σκάφη σε περιοχή της Αττικής. Επίσης ο ιδιοκτήτης του γερανού ασχολούνταν με μεταφορά σκαφών και σύμφωνα με το κατηγορητήριο γνώριζε για την παράνομη δράση των υπολοίπων κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι οι λιμενικοί συνέλαβαν πριν λίγες ημέρες επτά άτομα εκ των οποίων δυο Έλληνες και πέντε υπηκόους Αλβανίας ενώ κατασχέθηκαν στην Ιταλία 1 τόνος και 449 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. Κατασχέθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, δυο ταχύπλοα σκάφη, το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ, 13 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, και «πλήθος εγγράφων σχετιζόμενων με την δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης. Εκτιμάται ότι από την πολύμηνη δράση της οργάνωσης, τα παράνομα κέρδη της ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ»