ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε το σκάφος με τους πρόσφυγες στην Κεφαλονιά - Ρυμουλκείται στο Αργοστόλι

του Διονύση Βυθούλκα - Δημοσίευση 15 Απριλίου 2017, 14:11 / Ανανεώθηκε 15 Απριλίου 2017, 14:58
Εντοπίστηκε το σκάφος με τους πρόσφυγες στην Κεφαλονιά - Ρυμουλκείται στο Αργοστόλι
Facebook Twitter Whatsapp

Στο λιμάνι Αργοστολίου ρυμουλκείται το σκάφος που μετέφερε πρόσφυγες και εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κεφαλονιάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο λιμάνι Αργοστολίου ρυμουλκείται το σκάφος που μετέφερε πρόσφυγες και εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κεφαλονιάς το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων με πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο από 30 - 50 άτομα ανάμεσα τους και παιδιά. Στο λιμάνι βρίσκονται σε επιφυλακή ασθενοφόρα ενώ στη συνέχεια και μετά την καταμέτρηση θα ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση καθώς οι λιμενικοί εκτιμούν ότι ανάμεσα τους βρίσκονται και οι διακινητές.

Είχαν προηγηθεί δυο τηλεφωνήματα από άτομα που επέβαιναν στο σκάφος. Το πρώτο, όπως είχε γράψει το newpost.gr έγινε στο 100 από αλλοδαπό ο οποίος με «σπαστά» αγγλικά ζήτησε δυο φορές βοήθεια (Help, help) και το δεύτερο τηλεφώνημα έγινε στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 όπου άλλος επιβάτης του σκάφους ανέφερε πως βρίσκονται σε δυσχερή θέση σε ένα λευκό σκάφος στο οποίο επιβαίνουν περίπου 50 άτομα.

Από τις κεραίες διαπιστώθηκε ότι τα δυο τηλεφωνήματα είχαν γίνει από θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κεφαλλονιάς και άμεσα στήθηκε επιχείρηση από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή για τον εντοπισμό του σκάφους το οποίο εκτιμάται ότι είχε τελικό προορισμό την Ιταλία και πιθανόν ακινητοποιήθηκε λόγω μηχανικής βλάβης. Στο σημείο έσπευσαν τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και παραπλέοντα πλοία.

Στη περιοχή που ήταν ακυβέρνητο το σκάφος έπνεαν νότιοι άνεμοι εντάσεως 2-3 μποφόρ.