ΕΛΛΑΔΑ

Ο ιατροδικαστής θα ρίξει φως στο θάνατο της 8χρονης από γρίπη στην Πάτρα

Δημοσίευση 19 Απριλίου 2017, 09:30 / Ανανεώθηκε 19 Απριλίου 2017, 09:44
Facebook Twitter Whatsapp

Η νεκροψία-νεκροτομή αναμένεται να ρίξει σήμερα φως στα αίτια του θανάτου της 8χρονης που έφυγε από τη ζωή από γρίπη. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η νεκροψία-νεκροτομή αναμένεται να ρίξει σήμερα φως στα αίτια του θανάτου της 8χρονης που έφυγε από τη ζωή από γρίπη. 

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά από νοσοκομειακές πηγές και τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το 8χρονο κοριτσάκι δεν έπασχε από κάποιο χρόνιο ή άλλο πρόβλημα υγείας, όπως π.χ. καρδιολογικό ή αναπνευστικό, που θα  μπορούσε να αποτελέσει επιβαρυντικό παράγοντα στη νόσησή του με γρίπη και συγκεκριμένα από τον ιό της γρίπγς τύπου Β. 

Η 8χρονη εισήχθη στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας με υψηλό πυρετό και σπασμούς ενώ η διάγνωση των γιατρών ήταν πνευμονία.  

Το παιδί νοσηλευόταν επί δέκα μέρες στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων και τη Μεγάλη Τρίτη, ημέρα των γενεθλίων του, έπεσε σε κώμα. Διακομίστηκε επειγόντως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ήταν όμως πολύ αργά, καθώς οι εντατικολόγοι λίγες μέρες αργότερα διαπίστωσαν τον εγκεφαλικό του θάνατο.

«Με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας δεν μπορούμε ακόμη να μιλήσουμε για την αιτία του θανάτου» είπε στο «Έθνος» ο Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων και Εφήβων του Νοσοκομείου Ρίου.

«Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε από την πρώτη στιγμή που διακομίστηκε στο νοσοκομείο μας, αλλά υπήρξε ταχύτατη επιδείνωση, με αποτέλεσμα να διαπιστώσουμε εγκεφαλικό θάνατο» συμπλήρωσε. 

Σύμφωνα με τον ίδιο η επιδείνωση της υγείας του άτυχου παιδιού ήταν ραγδαία και απαντήσεις αναμένεται να δώσει η νεκροψία - νεκροτομή που θα γίνει σήμερα.