ΕΛΛΑΔΑ

Ο καύσωνας συνεχίζεται...Με 40αρια θα φλερτάρει ο υδράργυρος τη Δευτέρα

Δημοσίευση 17 Σεπτεμβρίου 2017, 20:37 / Ανανεώθηκε 17 Σεπτεμβρίου 2017, 21:44
Ο καύσωνας συνεχίζεται...Με 40αρια θα φλερτάρει ο υδράργυρος τη Δευτέρα
Facebook Twitter Whatsapp

Τι και αν διανύουμε τα μέσα του Σεπτέμβρη, ο υδράργυρος κυμαίνεται σε θερμοκρασίες Αυγούστου

Τι και αν διανύουμε τα μέσα του Σεπτέμβρη, ο υδράργυρος κυμαίνεται σε θερμοκρασίες Αυγούστου.Το καλοκαιρινό σκηνικό του καιρού ωστόσο φαίνεται ότι παίρνει παράταση και την ερχόμενη εβδομάδα, με την Δευτέρα να χαρακτηρίζεται από τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο ως η πιο δύσκολη μέρα του «καύσωνα».

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της Δευτέρας ο υδράργυρος θα ανέβει ακόμη παραπάνω για τις περισσότερες περιοχές της χώρας διότι οι θερμές αέριες μάζες θα έχουν τη δυνατότητα να «ζεστάνουν» περισσότερο κατά την έλευση τους τα πιο πολλά τμήματα της χώρας.

Θα υπάρξουν ευπαθή τμήματα της πεδινής ηπειρωτικής Ελλάδας, όπως για παράδειγμα περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου, που η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 38-39°C σε τοπικό επίπεδο. Δεν αποκλείεται δε, να δούμε και περιοχές των αντίστοιχων διαμερισμάτων που σας προανέφερα που θα σημειωθούν καθαρά 40άρια, πολύ τοπικά βέβαια. Επίσης προβλέπονται αρκετά τμήματα που θα βιώσουν τους 38°C, τόσο στη βόρεια Ελλάδα, όσο και στη δυτική αντίστοιχα.

Στην Αθήνα, αύριο Δευτέρα, προβλέπονται 38°C στο κέντρο της πόλης αργά το μεσημέρι. Όμως θα υπάρξουν ενδεχομένως τμήματα στα κεντρο-δυτικά του νομού, που η θερμοκρασία θα ανέβει ίσως και λίγο παραπάνω. Μικρή πιθανότητα, όμως υπαρκτή.

Την Τρίτη θα παραμείνει η ζέστη στα ανατολικά και νότια

Την Τρίτη, όπως χαρακτηριστικά βλέπετε στον χάρτη 3, στα δυτικά και βόρεια της χώρας η θερμοκρασία θα υποχωρήσει. Όμως στα ανατολικά και νότια, οι συνθήκες φθινοπωρινού καύσωνα θα κάνουν για άλλη μια μέρα την εμφάνιση τους. Τοπικά , στα ευπαθή στη ζέστη τμήματα η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 38°C. Στο κέντρο της πόλης της Αθήνας αναμένονται 37-38°C αργά το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο την Τετάρτη ο καύσωνας αναμένεται να υποχωρήσει με την θερμοκρασία να κυμαίνεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Πιο αναλυτικά, μετά το πέρας του «καύσωνα», την Τετάρτη το μεσημέρι δηλαδή, η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο δεν θα ξεπεράσει τους 34-35°C και αυτό σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου. Η Ζέστη θα παραμείνει με αμείωτη "ένταση" στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη, όπου αργά το μεσημέρι, ο υδράργυρος θα φλερτάρει τοπικά με τους 36-37°C (στην ανατολική Ρόδο ακόμη παραπάνω).