ΕΛΛΑΔΑ

Νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου ο Βασίλειος Πέππας

της Μίνας Μουστάκα - Δημοσίευση 18 Σεπτεμβρίου 2017, 13:50 / Ανανεώθηκε 18 Σεπτεμβρίου 2017, 16:09
Νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου ο Βασίλειος Πέππας
Facebook Twitter Whatsapp

Νέος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου επελέγη απο το υπουργικό συμβούλιο ο μέχρι σήμερα αρεοπαγίτης Βασίλειος Πέππας, ο οποίος θα αναλάβει τα ηνία διοίκησης της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης για τα επόμενα δύο χρόνια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου επελέγη απο το υπουργικό συμβούλιο ο μέχρι σήμερα αρεοπαγίτης Βασίλειος Πέππας, ο οποίος θα αναλάβει τα ηνία διοίκησης της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο νέος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου υπηρετούσε ως σήμερα ως αρεοπαγίτης κατέχοντας θέση στη δικαστική επετηρίδα κάτω από τους αντιπροέδρους του ανωτάτου δικαστηρίου, από τους οποίους δεν επελέγη κανείς ως νέος Πρόεδρος.

Αν και τα ονόματα των Δημητρίου Κράνη, ο οποίος και συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία κατά τη διαδικαςία ακρόασης των υποψηφίων ανωτάτων δικαστικών από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλή, όπως και της Ειρήνης Κιουρτσόγλου- Πετρουλάκη συζητήθηκαν έντονα, τελικώς η κυβέρνηση κατέληξε στον Βασίλειο Πέππα, αφήνοντας εκτός όλους τους αντιπροέδρους και «κατεβαίνοντας» στην επετηρίδα των αρεοπαγιτών για την επιλογή νέου Προέδρου.

Ο νέος Πρόεδρος θεωρείται έμπειρος δικαστικός, νηφάλιος και με καλές σχέσεις με τους συναδέλφους του και οι εκτιμήσεις στο ανώτατο δικαστήριο, συνηγορούν υπέρ της άποψης ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του θα επικρατήσει κλίμα ηρεμίας στο χώρο της δικαιοσύνης.

Παράλληλα, για τις θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου η κυβέρνηση επέλεξε τους Γεώργιο Λέκκα, Αγγελική Αλειφεροπούλου, Πηνελόπη Ζωντανού, Μαρία Χυτήρογλου και Ειρήνη Καλού.Παρελήφθησαν όμως οι αρεοπαγίτες όπως Ιωσήφ Τσαλαγανίδης που είχε κληθεί και ως υποψήφιος  για την προεδρία του Αρείου Πάγου, αλλά και άλλοι έμπειροι δικαστικοί.

Ο κ. Βασίλειος Πέππας μετά τη επιλογή του ως νέος Πρόεδρος του ΑΠ με δήλωσή του τόνισε: «Διαχρονικό, επιτακτικό αίτημα των συμπολιτών μας και της Πολιτείας είναι η αποτελεσματική λειτουργία της δικαιοσύνης με όσα πολλά μπορούν να εννοηθούν με τις λίγες αυτές λέξεις. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στο αίτημα αυτό. Οι δικαστικοί λειτουργοί όλων των βαθμίδων επιτελούν το καθήκον τους με αίσθημα ευθύνης, θα τους συμπαρασταθούμε και θα ενισχύσουμε κάθε προσπάθειά τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στην προσδοκία για αποτελεσματική δικαιοσύνη».

Ποιος είναι ο νέος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Όσον αφορά τον νέο πρόεδρο του Αρείου Πάγου, είναι 65 ετών, άγαμος, κατάγεται από την Πάρο και διορίστηκε στο δικαστικό Σώμα τον Αύγουστο του 1979.

Θεωρείται έμπειρος και καλός δικαστικός, με πολύ καλή γνώση της νομικής επιστήμης και διατηρεί καλές σχέσεις με τους συναδέλφους του, οι οποίοι εκτιμούν θετικά την επιλογή του για τη συγκεκριμένη θέση.