ΕΛΛΑΔΑ

«Εκτίναξη» των μεταναστευτικών ροών: Πάνω από 3.700 αφίξεις τον Αύγουστο!

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 19 Σεπτεμβρίου 2017, 14:24 / Ανανεώθηκε 19 Σεπτεμβρίου 2017, 19:14
«Εκτίναξη» των μεταναστευτικών ροών: Πάνω από 3.700 αφίξεις τον Αύγουστο!
Facebook Twitter Whatsapp

Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνουν οι μεταναστευτικές ροές  προς τη χώρα μας που αυξάνονται δραματικά, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία του λιμενικού σώματος. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνουν οι μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας που αυξάνονται δραματικά, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία του λιμενικού σώματος.

Ειδικότερα, μόνο τον Αύγουστο εισήλθαν επισήμως στη χώρα μας απο τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα, 3.742 παράνομοι μετανάστες.

Σε 84 περιστατικά εντοπισμού μεταναστών, συνελήφθησαν 3.742 άτομα, ενώ ακόμη 304 εντοπίστηκαν κατά την προσπάθεια να φύγουν απο τη χώρα σε 159 περιστατικά.

Παράλληλα, συνελήφθησαν συνολικά 39 διακινητές, ενώ κατασχέθηκαν 16 σκάφη και 5 οχήματα με τα οποία πραγματοποιήθηκαν λαθροδιακινήσεις. Τέλος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του λιμενικού, εντοπίστηκαν και 15 άτομα με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Δ. Βίτσας: Aσφυκτική ξανά η κατάσταση στα νησιά

«Υπάρχει πράγματι αυξημένη ροή το τελευταίο διάστημα αλλά δεν νομίζω ότι θα ξαναζήσουμε αυτά που έγιναν πρόπερσι», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας

Είπε επίσης ότι η κατάσταση στα νησιά είναι ασφυκτική από τον μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών και τις επόμενες μέρες θα γίνει σύσκεψη με τον κ. Μουζάλα για να βρεθούν τρόποι αποσυμφόρησης.