ΕΛΛΑΔΑ

Κάθοδος των μεταλλωρύχων στην Αθήνα - Εντείνουν τις πιέσεις στην κυβέρνηση για τις Σκουριές

Δημοσίευση 20 Σεπτεμβρίου 2017, 17:08 / Ανανεώθηκε 20 Σεπτεμβρίου 2017, 17:16
Κάθοδος των μεταλλωρύχων στην Αθήνα - Εντείνουν τις πιέσεις στην κυβέρνηση για τις Σκουριές
Facebook Twitter Whatsapp

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι μεταλλωρύχοι της Κασσάνδρας 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τον δρόμο για την Αθήνα παίρνουν οι μεταλλωρύχοι Μεταλλεία Κασσάνδρας Χαλκιδικής προκειμένου πιέσουν ακόμα περισσότερο για τα ζητήματά τους σχετικά με την αδειοδότηση που έχει ζητήσει η εταιρεία χρυσού για τις Σκουριές.

Αύριο, Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία πρόκειται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος - Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στις στοές των μεταλλείων, Χρήστος Ζαφειρούδας ανέφερε ότι  η άδεια για τις Σκουριές, αφορά «την κατασκευή εργοταξίου για εξόρυξη συμπυκνώματος χαλκού, που θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταλλουργία στο Μαντέμ Λάκκο και όχι εξόρυξη χρυσού» και συμπλήρωσε πως «δεν έχει να κάνει με τη διαιτησία αυτή η άδεια, είναι άλλο το θέμα του flashsmelting, δημιουργείται σύγχυση».

Χθες με ανακοίνωσή της η Eldorado άφησε νέο τελεσίγραφο στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι αν δεν δοθεί η άδεια για εργασίες στις Σκουριές η εταιρεία θα κλείσει το μεταλλωρυχείο και ο κόσμος που εργάζεται σε αυτό θα απολυθεί.

Εκπρόσωποι της εταιρίας μιλώντας στο Newpost κατέστησαν σαφές ότι «Εμείς θέλουμε αυτές τις άδειες για να προχωρήσουμε στα έργα, όπως είχαμε υποσχεθεί και στους επενδυτές μας, καθώς είναι γνωστό πως η εταιρεία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο».

Τόνισε, μάλιστα, ότι αν δεν δοθεί η άδεια για τις Σκουριές, η εταιρεία θα αποχωρήσει και από το έργο στην Ολυμπιάδα, αλλά και από τα υπόλοιπα, όπως στο Στρατώνι και στις Σάπες στη Θράκη. Ταυτόχρονα, οι εκπρόσωποι της εταιρίας, εμφανίστηκαν θετικοί στην εύρεση λύσης και ανοιχτοί στον διάλογο.