ΕΛΛΑΔΑ

Βεβήλωσαν το άγαλμα του Αλέξανδρου Υψηλάντη στο Πεδίον του Άρεως

Δημοσίευση 20 Σεπτεμβρίου 2017, 18:50 / Ανανεώθηκε 20 Σεπτεμβρίου 2017, 19:21
Βεβήλωσαν το άγαλμα του Αλέξανδρου Υψηλάντη στο Πεδίον του Άρεως
Facebook Twitter Whatsapp

Εικόνες ντροπής στο Πεδίον του Άρεως

Εικόνες ντροπής αντικρίζει κανείς κάνοντας μια βόλτα στο Πεδίον του Άρεως και περνώντας από μπροστά από το άγαλμα Αλέξανδρου Υψηλάντη.

Ειδικότερα, στόχος αγνώστων έγινε τον περασμένο Αύγουστο το άγαλμα του Υψηλάντη ζωγραφίζοντας πάνω του ναζιστικά σύμβολα και γράφοντας «Αρτέμης Μάτσας» με ένα βέλος προς το πρόσωπο του.

Το θέμα φαίνεται πως έχει απασχολήσει τον Δήμο Αθηναίων όπου ανέφερε σε απάντηση του στις αρχές Σεπτεμβρίου προς τους πολίτες πως η ευθύνη για την αποκατάσταση του μνημείου ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής. 

Στο θέμα αναφέρθηκε και μέλος της κοινότητας ενεργών πολιτών «Πεδίον του Άρεως – Ας προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την κατάσταση», Ελισάβετ Αντωνιάδου, η οποία τόνισε ότι «θα ήταν πρόθυμοι οι γονείς των παιδιών σε γειτονική σχολεία να αναλάβουν οι ίδιοι να καθαρίσουν το μνημείο, αλλά φοβούνται μήπως προκαλέσουν κάποια ζημιά, γι’ αυτό και περιμένουν την παρέμβαση των αρμοδίων».

Ταυτόχρονα, ανέφερε στο pontos-news.gr ότι η βεβήλωση των αγαλμάτων είναι μια πτυχή μόνο των πολλών και σοβαρών προβλημάτων που καθιστούν το πάρκο των 280 στρεμμάτων απροσπέλαστο για τους πολίτες, με πρώτο αυτό της καθημερινής και ευρείας χρήσης ναρκωτικών στην πλευρά του προς την οδό Μαυρομματαίων, που αποτελεί πλέον γκέτο.