ΕΛΛΑΔΑ

Αυστηρότερες οι ποινές για τα θανατηφόρα τροχαία λόγω αλκοόλ

Δημοσίευση 21 Σεπτεμβρίου 2017, 09:03 / Ανανεώθηκε 21 Σεπτεμβρίου 2017, 10:35
Αυστηρότερες οι ποινές για τα θανατηφόρα τροχαία λόγω αλκοόλ
Facebook Twitter Whatsapp

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την απόφαση της κυβέρνησης για αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τις περιπτώσεις πρόκλησης θανατηφόρου δυστυχήματος από οδηγό ο οποίος είναι υπό την επήρεια αλκοόλ και για τις περιπτώσεις εγκατάλειψης θυμάτων, υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής στις μητέρες θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων, οι οποίες πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο.

Ανάμεσα στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου, οι οποίες είναι υπό διαβούλευση, προβλέπεται η αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για μεγάλο χρονικό διάστημα για παραβάτες υπό την επήρεια αλκοόλ και σε περίπτωση οποιασδήποτε μελλοντικής παράβασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) από τον ίδιο οδηγό – πάλι υπό την επήρεια αλκοόλ - προβλέπεται η δια βίου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης.

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής επισήμανε ότι προωθείται η αύξηση των ποινών στις περιπτώσεις εγκατάλειψης θυμάτων από ασυνείδητους οδηγούς, ενώ βρίσκεται σε επαφή με τα συναρμόδια υπουργεία για την επανεξέταση των διοικητικών προστίμων που προβλέπονται στον ΚΟΚ.