ΕΛΛΑΔΑ

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Χαλκιδική – Απειλήθηκαν σπίτια - Ζημιές σε ξενοδοχείο από το μέτωπο στις Σέρρες

Δημοσίευση 22 Σεπτεμβρίου 2017, 15:17 / Ανανεώθηκε 22 Σεπτεμβρίου 2017, 22:02
Facebook Twitter Whatsapp

Ανησυχία στην πυροσβεστική. Τις προσπάθειες κατάσβεσης των μετώπων δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μεγάλες πυρκαγιές ξέσπασαν σε Κασσάνδρα Χαλκιδικής, και Δράμα. Αργά το απόγευμα, το μέτωπο στις Σέρρες βρισκόταν σε ύφεση, ωστόσο εκκενώθηκε ξενοδοχείο. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Ηράκλειο.

Στη Χαλκιδική η πυρκαγιά ξέσπασε στον οικισμό Μόλα Καλύβα και απείλησε κατοικημένες περιοχές. Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το σημείο της πυρκαγιάς, ο περιφερειάρχης Μακεδονίας, δήλωσε πως «είμαστε σε καλό δρόμο», χαρακτηρίζοντας «ιδιαίτερα θετικό» το γεγονός ότι μετά τις 6, οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές, καθώς κώπασαν οι ισχυροί άνεμοι.

Ωστόσο, εξέφρασε την ανησυχία του για το ότι, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στη διάρκεια της νύχτας θα ενισχυθούν και πάλι οι βόρειοι άνεμοι. «Για το λόγο αυτό είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουμε να θέσουμε την πυρκαγιά υπό έλεγχο, όσο γίνεται νωρίτερα», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε ότι η φωτιά ξέσπασε σε κατοικημένη περιοχή με πυκνό δάσος (κυρίως πεύκα), γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών.

Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 22 οχήματα και 20 άτομα πεζοπόρο. Πάντως, νωρίς το βράδυ της Παρασκευής η φωτιά βρισκόταν σε ύφεση. 

Στις Σέρρες, το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής Ομαλού - Προμαχώνα Σερρών, στο δήμο Σιντικής βρίσκεται σε ύφεση.

Σε κάποια στιγμή οι φλόγες απείλησαν κτιριακές εγκαταστάσεις των Ιαματικών Λουτρών Σιδηροκάστρου, όπου προκλήθηκαν μικρής έκτασης ζημίες στο εστιατόριο. Η ευρύτερη περιοχή, μέχρι τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στο τελωνείο Προμαχώνα, καλύφθηκε από πυκνά σύννεφα καπνού.Τελικά, οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά σε ένα μέτωπο, στο ύψος της διασταύρωσης Πετριτσίου, ενώ στο σημείο επιχειρούν περισσότεροι από 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα και κάτοικοι της περιοχής.

Πυρκαγιά σε πολλά μέτωπα μαίνεται και σε δύσβατη ορεινή περιοχή στο Μοναστηράκι Δράμας, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Αργά το βράδυ τέθηκε υπό έλεγχο και η πυρκαγιά στο Μοναστηράκι Δράμας. Ειδικότερα τέθηκαν υπό έλεγχο το δύο από τα τρία μεγάλα μέτωπα που ξέσπασαν. Οι εναέριες δυνάμεις αποσύρθηκαν με τη δύση του ηλίου, ενώ ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή, δυσχεραίνοντας το έργο των πυροσβεστών.

 

Τέλος, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά στο Ηράκλειο, στην περιοχή της Μονής Αγκαράθου. Στην επιχείρηση συμμετέχουν 22 πυροσβέστες, 7 οχήματα, 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα.