ΕΛΛΑΔΑ

Α. Τσοχατζόπουλος για μίζες: Κατασκεύασε στοιχεία ο Ζήγρας

Δημοσίευση 22 Σεπτεμβρίου 2017, 16:04 / Ανανεώθηκε 22 Σεπτεμβρίου 2017, 16:16
Α. Τσοχατζόπουλος για μίζες: Κατασκεύασε στοιχεία ο Ζήγρας
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp
«Ο γνωστός, συνειδητός, ψεύτης και σκευωρός, Νίκος Ζήγρας, προσπάθησε για ακόμη μια φορά, να “κατασκευάσει” ψευδείς εντυπώσεις και να με ενοχοποιήσει, με στόχο να επηρεάσει την απόφαση του Δικαστηρίου»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Απάντηση στα δημοσιεύματα περί μιζών ύψους 66 εκατ. ευρώ στον ίδιο και τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, δίνει ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος με δήλωσή του.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος υποστηρίζει πως τα στοιχεία «κατασκεύασε» ο συγκατηγορούμενός του Νίκος Ζήγρας κάνοντας λόγο για «ψευδείς» εντυπώσεις που έχουν στόχο να επηρεάσουν την απόφαση του Δικαστηρίου.

Η ανακοίνωση του Α. Τσοχατζόπουλου:

«Με τη λήξη της ακροαματικής διαδικασίας και ενόψει αναμονής έκδοσης της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο γνωστός, συνειδητός, ψεύτης και σκευωρός, Νίκος Ζήγρας, προσπάθησε για ακόμη μια φορά, να «κατασκευάσει» ψευδείς εντυπώσεις και να με ενοχοποιήσει, με στόχο να επηρεάσει την απόφαση του Δικαστηρίου.

Ενώ, είναι αυτός ο ίδιος κατηγορούμενος ενώπιον των Ελβετικών αρχών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, για δικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, επιχείρησε να φορτώσει για μια ακόμη φορά τις ανομίες του σε μένα. Άλλωστε, καθ’ υπόδειξη του, οι Ελβετικές Εισαγγελικές Αρχές αποδέχτηκαν τις δηλώσεις και τις καταθέσεις του, χωρίς κανέναν έλεγχο και δικαστική έρευνα. 

Υπενθυμίζω όμως, όπως πολλάκις δήλωσα, ενώπιον των Ελληνικών και Ελβετικών Δικαστικών Αρχών, που εκλήθην ως μάρτυρας, ότι ουδέποτε είχα τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, ούτε και καμία σχέση, τόσο εγώ όσο και η γυναίκα μου με τους λογαριασμούς του Ζήγρα.

Ο μόνος λόγος για τον οποίο κατηγορήθηκα και καταδικάστηκα είναι οι πολιτικές επιλογές μου στην υπηρεσία του εθνικού συμφέροντος της Ελλάδας, στον τομέα της ενέργειας, της ασφάλειας, των εξοπλισμών, της άμυνας και της οικονομίας, που ενόχλησαν πολλούς στα γεωενεργειακά, γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα τους».