ΕΛΛΑΔΑ

Συντριβή αεροσκάφους στην Κομοτηνή - Αγνοούμενοι οι δυο επιβαίνοντες

Δημοσίευση 22 Σεπτεμβρίου 2017, 19:44 / Ανανεώθηκε 22 Σεπτεμβρίου 2017, 22:18
Συντριβή αεροσκάφους στην Κομοτηνή - Αγνοούμενοι οι δυο επιβαίνοντες
Facebook Twitter Whatsapp

Τα συντρίμμια του βρέθηκαν στις Κερασιές Κομοτηνής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Άδοξο τέλος είχαν οι έρευνες για μικρό αεροσκάφος, που απογειώθηκε το πρωί της Παρασκευής από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αεροσκάφος κατέπεσε στην Κερασιά Κομοτηνής, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Όπως μεταδίδει το e - evros.gr γίνονται προσπάθειες για την προσέγγισή του αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν δυο άτομα ουκρανικής υπηκοότητας.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δυο επιβαινόντων θα συνεχιστούν καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ στο σημείο επιχειρούν μία ορειβατική ομάδα της ΕΜΑΚ, ένα διασωστικό της 4ης ΕΜΑΚ και τρία οχήματα της πυροσβεστικής.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί περιοχή της Κερασιάς Ροδόπης. Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αερολιμενάρχης, Στέλιος Ζαντανίδης ενημέρωσε ότι το αεροσκάφος χάθηκε από το FIR της γείτονος κάπου μεταξύ Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας.

Όλα ξεκίνησαν όταν τα δυο αεροσκάφη τύπου CT2K, που απογειώθηκαν στις 12:37 απογειώθηκαν από την Αλεξανδρούπολη και είχαν προορισμό τη Ρουμανία.

Στις 14:50, το ένα αεροσκάφος ανέφερε στο FIR SOFIA (Βουλγαρία) ότι δεν βλέπει το άλλο αεροσκάφος.

Στις 16:45 και αφού προσγειώθηκε στη Ρουμανία ανέφερε ότι σταμάτησε να βλέπει το άλλο αεροσκάφος 50 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Αλεξανδρούπολης. 

Στις 17:00 το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έθεσε το αεροσκάφος σε φάση κινδύνου. Αυτό διότι η βουλγαρική πλευρά είπε ότι δεν θα κάνει τίποτα.