ΕΛΛΑΔΑ

Φωτογραφία σοκ! Γυναίκα βουτηγμένη στο πετρέλαιο σε παραλία στο Παλαιό Φάληρο - Τι λέει ο φωτογράφος

Δημοσίευση 22 Σεπτεμβρίου 2017, 19:01 / Ανανεώθηκε 22 Σεπτεμβρίου 2017, 22:27
Φωτογραφία σοκ! Γυναίκα βουτηγμένη στο πετρέλαιο σε παραλία στο Παλαιό Φάληρο - Τι λέει ο φωτογράφος
Facebook Twitter Whatsapp

Η παραθερίστρια έκατσε στην ακροθαλασσιά

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε η φωτογραφία μιας κυρίας, παραθερίστριας σε παραλία του Παλαιού Φαλήρου, που φαίνεται πασαλειμμένη με πετρέλαιο.

Τα σχόλια των χρηστών των social media ανήκουν στα δύο άκρα: η μια ομάδα αποθεώνει τον φωτογράφο, Max Gyselinck, γράφοντας ότι αναδεικνύει με τρομερό συναίσθημα ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, η άλλη ότι τον κατηγορεί ότι έχει «φτιάξει» τη φωτογραφία στο Photoshop και χαρακτηρίζουν άκομψα τη γυναίκα της φωτογραφίας, επειδή «πήγε να κολυμπήσει στα πετρέλαια».

O Max, λοιπόν, μίλησε στο star.gr και ξεκαθάρισε τι συμβαίνει με την επίμαχη φωτογραφία.

«Κατ’ αρχάς, για να τελειώνουμε με αυτό, ως φωτογράφος τηρώ τον κώδικα δεοντολογίας. Ποτέ μα ποτέ δεν θατροποποιούσα ψηφιακά οποιαδήποτε από τις φωτογραφίες μου. Το μόνο που μπορεί να κάνω είναι να την κόψω».

Η φωτογραφία, όπως εξηγεί ο Max, τραβήχτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2017, στην παραλία «Εδέμ» του Παλαιού Φαλήρου. «Ο λόγος για τον οποίο η γυναίκα λερώθηκε από το πετρέλαιο από τη μέση και κάτω είναι ότι κάθισε στην ακροθαλασσιά». Δεν κολύμπησε, δηλαδή, αλλά κάθισε δίπλα στη θάλασσα. «Δεν είναι άμεσο αποτέλεσμα της κολύμβησης αυτό που απαθανάτισα, αλλά το πετρέλαιο που είχε κολλήσει στις πέτρες, εκεί που έκατσε».

Η μαύρη θάλασσα (κυριολεκτικά) και η απάντληση που δεν γίνεται

Όπως περιγράφει ο φωτογράφος, οι παραλίες «απέχουν πάρα πολύ από το ‘καθαρό’».

Πράγματι, το πλοίο απάντλησης Lassea, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr, εκτός του ότι βρέθηκε χωρίς πιστοποιητικό αξιοπλοΐας, είχε πετρελαιοειδή που δεν είχαν τα νόμιμα παραστατικά. Ήδη εδώ και 48 ώρες δεν υπάρχει πλοίο απάντλησης, ενώ αναμένεται και τρίτο 24ωρο με τις ίδιες συνθήκες.

Οι πρώτοι έλεγχοι

Παρ’ όλ’ αυτά, οι πρώτοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε οστρακοειδή από τον Σαρωνικό ολοκληρώθηκαν και, όπως αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, «τα αποτελέσματα είναι καθαρά».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι έλεγχοι από το Γενικό Χημείο του Κράτους συνεχίζονται.

Αναμένουμε, λοιπόν!

Πηγή: Star.gr