ΕΛΛΑΔΑ

Πύρινος εφιάλτης στην Ηλεία – Μια ανάσα από τα σπίτια έφτασαν οι φλόγες στη Μάκιστο

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 23 Σεπτεμβρίου 2017, 17:49 / Ανανεώθηκε 23 Σεπτεμβρίου 2017, 23:43
Facebook Twitter Whatsapp

Σε συναγερμό η Πυροσβεστική

Σε πύρινο κλοιό βρέθηκε η Ηλεία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να καλείται να αντιμετωπίσει τα τρία μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη, αν και νωρίς το βράδυ η εικόνα ήταν καλύτερη. 

Το σόβαρότερο μέτωπο ήταν στο «μαρτυρικό» χωριό Μάκιστος - που είχε καεί και το 2007. Μάλιστα, αργά το απόγευμα, οι φλόγες εισήλθαν στα πρώτα σπίτια του χωριού με αποτέλεσμα να καεί ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι. 

Το θετικό είναι ότι οι άνεμοι έχουν κοπάσει και πλέον η Πυροσβεστική αγωνίζεται να απομακρύνει τη φωτιά από το χωριό πριν αποσυρθούν τα εναέρια μέσα λόγω σκότους. Πάντως νωρίς το βράδυ, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος επεσήμανε πως «βρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση», και τόνισε πως «δεν θα έλεγα, πως απειλείται η κοινότητα». Ωστόσο, όπως τόνισε, «χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες».

Τα άλλα δύο μέτωπα καίνε αγροτοδασική έκταση και βρίσκονται στο Κακοτάρι και Αγραπιδοχώρι όπου οι φλόγες για την ώρα δεν απειλούν σπίτια. Επίσης, ο Γιώργος Γεωργιόπουλος είπε ότι «υπάρχει καλύτερη εικόνα και για τα άλλα δύο πύρινα μέτωπα».

Επί τόπου βρίσκονται 45 πυροσβέστες με 17 οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν 3 αεροσκάφη.

Παράλληλα ξέσπασε μια ακόμη πυρκαγιά στη Βασιλική Τρικάλων. Οι φλόγες βρίσκονται κοντά στον οικισμό, ωστόσο προς το παρόν η Πυροσβεστική δεν ανησυχεί. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 3 πεζοπόρα τμήματα και αεροσκάφη.