ΕΛΛΑΔΑ

Προσφυγές στο ΣτΕ για τους νέους σταθμούς διοδίων στην Εγνατία Οδό

της Μίνας Μουστάκα - Δημοσίευση 24 Σεπτεμβρίου 2017, 18:08 / Ανανεώθηκε 24 Σεπτεμβρίου 2017, 18:02
Προσφυγές στο ΣτΕ για τους νέους σταθμούς διοδίων στην Εγνατία Οδό
Facebook Twitter Whatsapp

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκαν προσφυγές για την κατάργηση των νέων σταθμών διοδίων κατά μήκος της Εγνατίας Οδού

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκαν  προσφυγές για την κατάργηση των νέων σταθμών διοδίων κατά μήκος της Εγνατίας Οδού.

Οι νέοι σταθμοί διοδιών, πλέον του ότι έχουν  προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις  όλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όπου διέρχεται η Εγνατία Οδός,   παράλληλα επιφέρουν υπερβολικά μεγάλη επιβάρυνση  στους οδηγούς  των οχημάτων, και έχουν επιπτώσεις στον τουρισμό.

Ήδη στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει ηΠεριφέρεια Ηπείρου, οι Δήμοι Μετσόβου, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, το Επιμελητήριο Έβρου, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης, η Ένωση Ξενοδόχων Μετσόβου, δικηγόροι, επιχειρηματίες    οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, όπως είναι  της κτηνοτροφίας, της τυροκομίας, της μεταφοράς απορριμμάτων, ιδιοκτήτες φορτηγών TIR ψυγείων, κ.λπ.

Οι προσφεύγοντες στο ΣτΕ τοπικοί φορείς επικεντρώνουν τα νομικά τους πυρά κατά του σκέλους εκείνου της επίμαχης υπουργικής απόφασης που προβλέπει:

1) την λειτουργία σταθμού διοδίων 10 χλμ έξω από τα Ιωάννινα και 29 χλμ  από το Μέτσοβο, στην Παμβώτιδα Δροσοχώριου Ιωαννίνων και

2) την λειτουργία σταθμών διοδίων στο Αρδάνιο Αλεξανδρούπολης και στην Μέστη Αλεξανδρούπολης (πλευρικός σταθμός διοδίων).

Ζητούν από τους συμβούλους Επικρατείας να ανασταλεί άμεσα η επίμαχη υπουργική απόφαση για τους νέους σταθμούς διοδίων και στη συνέχεια να ακυρωθεί με απόφαση του ίδιου δικαστηρίου.