ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη για τη μικρή Ευαγγελία: Το χρονικό της ιστορίας που συγκίνησε την Ελλάδα και η τεράστια κινητοποίηση

Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου 2017, 13:30 / Ανανεώθηκε 25 Σεπτεμβρίου 2017, 14:01
Facebook Twitter Whatsapp

Μέσα σε λίγες ημέρες συγκεντρώθηκαν χιλιάδες ευρώ για την 8χρονη Ευαγγελία Καστρινάκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σπάει καρδιές κυριολεκτικά η τραγική κατάληξη σε νοσοκομείο του Λονδίνου της 8χρονης Ευαγγελίας Καστρινάκη από την Κρήτη, η οποία το Σάββατο, μετά από μια επιπλοκή στους πνεύμονες, έφυγε από τη ζωή, μετά την τεράστια κινητοποίηση για την συγκέντρωση χρημάτων για την σωτηρία της.

Η μικρούλα μετέβη στη γειτονιά των αγγέλων. σχεδόν 1 1/2 χρόνο μετά την πρώτη διάγνωση, σύμφωνα με την οποία έπασχε από σοβαρή καρκινική ασθένεια.

Το χρονικό και η διάγνωση

Η 8χρονη Ευαγγελία Καστρινάκη ήταν ένα υγιέστατο και όλο ζωντάνια κοριτσάκι μέχρι την στιγμή που διαγνώστηκε με επιθηλιακό όγκο Wilms τον Φλεβάρη του 2016. 

Από την πρώτη στιγμή νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Κρήτης και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στην Αθήνα, προκειμένου να χειρουργηθεί.

Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε στην συνέχεια, η θεραπεία που λάμβανε στην Ελλάδα δεν ήταν επαρκής, οπότε από τους γιατρούς διαμηνύθηκε στους γονείς τους ότι θα πρέπει να μεταβεί σε κλινική στο Λονδίνο, προκειμένου να λάβει μια νέα, πειραματική θεραπεία.

Για το λόγο αυτό, όλη την προηγούμενη εβδομάδα, οι γονείς και οι συγγενείς της αποδύθηκαν σε έναν τεράστιο αγώνα μέσω των Social media, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα χρήματα.

Ο απλός κόσμος ανταποκρίθηκε και λίγες ημέρες μετά, η μικρούλα αναχώρησε για το Λονδίνο, τελικά όμως δεν κατόρθωσε να επιζήσει, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της, αλλά και όλους όσους την στήριξαν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μικρούλα δεν γνώριζε τίποτα μέχρι την τελευταία στιγμή για όσα έπρεπε να γίνουν για εκείνη και έκανε... σχέδια για το σχολείο. 

Τι είπε ο πατέρας της όταν συγκεντρώθηκαν τα χρήματα

«Αποφασίσαμε ότι το σωστό είναι να σταματήσει ο κόσμος να δίνει χρήματα. Το σωστό και το τίμιο είναι αυτό από μεριάς μας, εφόσον το αρχικό ποσό που χρειαζόμαστε έχει μαζευτεί. Αν κριθεί στη συνέχεια αναγκαία η βοήθεια θα ενημερώσουμε και πάλι τον κόσμο. Ο κόσμος από εδώ και πέρα, αν γνωρίζει παραπάνω περιστατικά να κοιτάξει να βοηθήσει εκεί» δήλωσε ο πατέρας της μικρής μόλις συγκεντρώθηκαν τα χρήματα. 

Δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο, τώρα πως θα επιστραφούν στον κόσμο τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν.