ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν οι ληστές με τις μοτοσυκλέτες: Είχαν διαπράξει 200 ληστείες!

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου 2017, 15:18 / Ανανεώθηκε 25 Σεπτεμβρίου 2017, 16:44
Συνελήφθησαν οι ληστές με τις μοτοσυκλέτες: Είχαν διαπράξει 200 ληστείες!
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται πλέον οι ληστές με τις μοτοσυκλέτες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τέλος στην δράση των «ληστών» με τις μοτοσυκλέτες που είχαν διαπράξει τουλάχιστον 200 ένοπλες ληστείες έβαλαν αστυνομικοί  της ασφάλειας μετά απο οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της ασφάλειας από την Αττική, τον Πύργο, την Κρήτη και τις Σέρρες.

Συνελήφθησαν πέντε μέλη της σπείρας, ηλικίας απο 29 έως 52 ετών, ενώ αναζητείται ένας ακόμη 31χρονος. Μεταξύ των συλληφθέντων και τα δυο αρχηγικά μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Όπως προέκυψε, οι δράστες  είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση, τουλάχιστον την τελευταία διετία και  έκαναν ένοπλες ληστείες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Ηλείας και της Κρήτης, με βασικό χαρακτηριστικό τη χρήση μοτοσυκλετών μεγάλου κυβισμού, με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Ταα δυο αρχηγικά μέλη  ένας 52χρονος και  ένας 48χρονος, λειτουργούσαν ως επιχειρησιακοί συντονιστές, επιλέγοντας τους στόχους, τους τρόπους, τους χρόνους της ένοπλης επίθεσης και τέλος, τα δρομολόγια διαφυγής. 

Ένας 33χρονος, λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας στην εμπορία μοτοσυκλετών και τις γνώσεις στην κλοπή οχημάτων, πέραν της συμμετοχής του στις ληστείες, παρείχε στην οργάνωση τις μοτοσικλέτες και την τεχνογνωσία για πλαστογράφηση πινακίδων, ενώ ο 32χρονος «στρατολογήθηκε», λόγω των ιδιαιτέρων ικανοτήτων του στη γρήγορη οδήγηση μοτοσικλετών, ως επαγγελματίας αθλητής αγώνων ταχύτητας, με πολλές διακρίσεις σε Ελλάδα και συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες.

Τα μέλη τις οργάνωσης έχουν πλούσιο ποινικό παρελθόν, καθότι έχουν συλληφθεί και εκτίσει ποινές κάθειρξης για παρόμοια αδικήματα, ενώ  είχαν και ισχυρούς δεσμούς μεταξύ τους.Ως «ορμητήριό» τους, χρησιμοποιούσαν αποθήκη και παρκινγκ σε περιοχή του Πειραιά, όπου συγκεντρώνονταν πριν και μετά από κάθε ενέργειά τους. Τα μέρη αυτά τα χρησιμοποιούσαν ταυτόχρονα ως κρησφύγετα και «καβάτζες», αφού εκεί απέκρυπταν μοτοσικλέτες, οπλισμό και τα «επιχειρησιακά» τους ρούχα.Σε κάθε ληστεία δρούσαν με διαφορετική σύνθεση, με δύο  τουλάχιστον μέλη κάθε φορά, χρησιμοποιώντας δίκυκλες μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν φορτηγά οχήματα, όπου φόρτωναν τις μοτοσικλέτες μέχρι να προσεγγίσουν το σημείο της ληστείας.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 56 ληστείες, εκ των οποίων 49 στην Αττική, 6 στην Ηλεία και 1 στα Χανιά. Τα μέλη της οργάνωσης τηρούσαν πιστά συνωμοτικούς κανόνες και κώδικες στις μεταξύ τους επικοινωνίες, ενώ χρησιμοποιούσαν διάφορες τεχνικές για να καλύπτουν τα ίχνη τους.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις κατοικίες των μελών, σε κατάστημα εμπορίας μοτοσικλετών και ανταλλακτικών καθώς και στις αποθήκες-   "καβάντζες" βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
•   6 μοτοσικλέτες και 2 φορτηγά, που χρησιμοποιούσαν στις ληστείες
•       19 μοτοσικλέτες, πολλές εκ των οποίων είναι κλεμμένες, ενώ άλλες έχουν παραποιημένο αριθμό πλαισίου,
•           4 κινητήρες μοτοσικλετών και σκελετό μοτοσικλέτας,
•           αυτοκίνητα,
•           κλεμμένες και πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας,
•           168 δελτία, προερχόμενα από ληστείες σε πρακτορεία τυχερών παιγνίων,
•           7.325 ευρώ,
•           πλήθος κερμάτων και καμένα χαρτονομίσματα,
•           συσκευή παρεμβολής σήματος (jammer),
•           2 ασύρματοι τηλεπικοινωνίας,
•           24 κινητά τηλέφωνα και δεκάδες κάρτες SIM,
Επιπρόσθετα κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης είχαν κατασχεθεί (3) πιστόλια και (2) ακόμη μοτοσικλέτες, τα οποία οι δράστες είχαν εγκαταλείψει μετά από ληστεία.