ΕΛΛΑΔΑ

Οι Anonymous διέρρευσαν έγγραφα της ΤτΕ και του υπ. Εσωτερικών

Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου 2017, 20:17 / Ανανεώθηκε 27 Σεπτεμβρίου 2017, 08:10
Οι Anonymous διέρρευσαν έγγραφα της ΤτΕ και του υπ. Εσωτερικών
http://www.youtube.com/watch?v=aEwUAozaIbM
Facebook Twitter Whatsapp

Με ανάρτησή τους στο facebook, έδωσαν στη δημοσιότητα επίσημα έγγραφα της Τράπεζας της Ελλάδος και του υπουργείου Εσωτερικών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το είπαν και το έκαναν οι Anonymous, προχωρώντας  το βράδυ της Τρίτης στην διαρροή εγγράφων της Τράπεζας της Ελλάδος και του υπουργείου Εσωτερικών.  Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες οι Anonymous είχαν προειδοποιήσει την κυβέρνηση μέσω των social media για επερχόμενες επιθέσεις τους οι οποίες τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν λόγια του αέρα.

Με ανάρτησή τους στο facebook, έδωσαν στη δημοσιότητα επίσημα έγγραφα της Τράπεζας της Ελλάδος και του υπουργείου Εσωτερικών με ενεργό link (σύνδεσμο) http://www.mediafire.com/file/dxdvzgy5y5dt66a/gov.gr+leaks.rar σημειώνοντας δε, ότι διαρροές θα ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα λόγω των μεγάλων μεγεθών τους και συμπληρώνοντας με νόημα ότι θα ακολουθήσουν πολλά.

Τα επίμαχα έγγραφα που διέρρευσαν σήμερα υπολογίζονται σε αριθμό περίπου στα 2.500 και έχουν ενημερωτικό και χρηστικό χαρακτήρα ενώ ορισμένα εξ' αυτών χρονολογούνται ακόμη και πριν από 15 χρόνια. Ειδικότερα, μερικά εκ των εγγράφων αφορούν οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μετανάστευση καθώς επίσης και οδηγίες για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας. 

Η απάντηση της Τράπεζας της Ελλάδος

Λίγη ώρα αργότερα, με ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος έσπευσε να χαρακτηρίσει ως ανυπόστατους τους ισχυρισμούς των Anonymous περί  υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων, τονίζοντας ότι οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1.217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της .

Τι προηγήθηκε 

Υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό, ότι την περασμένη Κυριακή οι Anonymous «χτύπησαν» την ιστοσελίδα των πλειστηριασμών καθώς και την σελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας απηύθυναν μήνυμα προς την κυβέρνηση στο οποίο έγραφαν: «Προς «Κυβέρνηση της Ελλάδος. Ελπίζουμε, ένα μικρό δείγμα να το πήρατε. Τα χειρότερα για εσάς έρχονται! Ο λαός δεν σας φοβάται!».

Στο μεταξύ οι απειλές δεν σταμάτησαν, καθώς την Δευτέρα οι Anonymous επανήλθαν με νέα προειδοποίηση προς τον ΕΟΠΥΥ και την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ λίγες ώρες αργότερα με νέα ανάρτηση ενημέρωναν για την δημοσιοποίηση αρχείων (10 GB).

Πάντως, η σημερινή ενέργεια των Anonymous κάθε άλλο παρά από μια συνηθισμένη πρόκληση μπορεί να θεωρηθεί, καθότι γεννά αμφιβολίες για το κατά πόσο ασφαλή φυλάσσονται επίσημα κρατικά δεδομένα, την στιγμή που οποιοσδήποτε «χάκερ» έχει πρόσβαση σε αυτά.