ΕΛΛΑΔΑ

Η μητέρα της 8χρονης Μαρίας στο Newpost: «Πέντε μήνες μετά, δεν ξέρουμε γιατί χάσαμε το αγγελούδι μας»

της Ντίνας Καραμάνου - Δημοσίευση 27 Σεπτεμβρίου 2017, 13:16 / Ανανεώθηκε 27 Σεπτεμβρίου 2017, 21:56
Η μητέρα της 8χρονης Μαρίας στο Newpost: «Πέντε μήνες μετά, δεν ξέρουμε γιατί χάσαμε το αγγελούδι μας»
Facebook Twitter Whatsapp

«Περιμένουμε ακόμα τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις», λέει στο Newpost η μητέρα της Χαρίκλεια Κραβαριώτη. «Υπάρχουν ευθύνες για το θάνατο του παιδιού. Μόλις λάβουμε τις εξετάσεις θα δούμε πώς θα κινηθούμε, ανάλογα και με τις συμβουλές του δικηγόρου μας».

Δεν έχει τέλος ο Γολγοθάς των συγγενών της 8χρονης Μαρίας από το Μιντιλόγλι της Πάτρας, που άφησε την τελευταία της πνοή στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, ανήμερα των γενεθλίων της, τη Μεγάλη Τρίτη 18 Απριλίου του 2017.

«Περιμένουμε ακόμα τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις», λέει στο Newpost η μητέρα της Χαρίκλεια Κραβαριώτη«Υπάρχουν ευθύνες για το θάνατο του παιδιού. Μόλις λάβουμε τις εξετάσεις θα δούμε πώς θα κινηθούμε, ανάλογα και με τις συμβουλές του δικηγόρου μας».

Η 8χρονη Μαρία είχε επί 25 ημέρες υψηλό πυρετό. Οι γονείς και ο θείος της είχαν καταγγείλει το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, καθώς έλεγαν ότι δυο και τρεις φορές οι γιατροί αρνούνταν να νοσηλεύσουν το παιδί. Όπως έχουν πει, εξέταζαν το παιδί και τους έστελναν στο σπίτι χορηγώντας μόνο αντιπυρετικά.

Τις τελευταίες ημέρες το παιδί νοσηλεύτηκε στο Καραμανδάνειο ενώ, μόνο μετά από επιμονή των γονέων και του θείου, του έκαναν την ειδική εξέταση της γρίπης Η1Ν1 η οποία ήταν θετική.

Φαίνεται πως ήταν ήδη αργά. Η 8χρονη έπεσε σε κώμα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου όπου και κατέληξε.

Όπως όλοι οι γιατροί εξηγούν, η γρίπη Η1Ν1 δεν οδηγεί στο θάνατο αν ο ασθενής δεν έχει ήδη κάποια άλλα προβλήματα υγείας. Η 8χρονη Μαρία ήταν υγιέστατη, όπως οι γονείς ισχυρίζονται και όπως οι γιατροί που επιλήφθηκαν επιβεβαιώνουν.

Η διοικήτρια του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου, δήλωνε τότε πως «παρά την εμπύρετη κατάσταση η κλινική εικόνα του παιδιού ήταν καλή και τίποτα δεν έδειχνε ότι θα έχει αυτήν την κατάληξη» Παραδέχτηκε, όπως κατήγγειλαν και οι συγγενείς του παιδιού, πως η 8χρονη πήγε στο νοσοκομείο με πυρετό, την έστειλαν στο σπίτι, δεν έπεσε ο πυρετός, επέστρεψε στο νοσοκομείο και νοσηλεύτηκε. Έγινε μια σειρά εξετάσεων, μέσα στα οποία έγινε και εξέταση για H1N1 «μετά από πίεση των συγγενών».

Η διοικήτρια του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Β. Γεωργιοπούλου είχε από την πρώτη στιγμή διατάξει ΕΔΕ για τις συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο του παιδιού. Όπως λέει σήμερα στο Newpost, «η έρευνα ολοκληρώθηκε χωρίς να προκύψουν ελλείψεις, παραλείψεις ή ευθύνες από πλευράς των γιατρών του νοσοκομείου. Θα πρέπει τώρα όλοι να περιμένουμε τις ιστολογικές εξετάσεις για να δούμε την αιτία θανάτου της μικρής».